La Fira Destaca celebrarà la seva tercera edició al mes de novembre

1142

La fira Destaca, primera fira de transferència científica i tecnològica de la Comunitat Valenciana, tornarà al novembre a Vila-real en la seua tercera edició, amb el repte de convertir-se en una “fira intel·ligent” que facilite un creixement adaptat a les necessitats dels usuaris. L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el director de la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, han presentat en la fira internacional de la ceràmica Cevisama la nova convocatòria d’un esdeveniment únic que “ha crescut molt i bé” des de la seua primera edició en 2014.

Les dades de l’organització avalen el creixement exponencial experimentat per la fira. Amb més de 7.000 visitants, Destaca 2016 va superar en un 25% les xifres de participació de la primera edició. A aquest balanç se sumen les més de 100 empreses, institucions i grups de recerca presents en una cita que va fructificar en el desenvolupament de projectes empresarials de base innovadora que, malgrat el seu caràcter confidencial, donen compte dels bons resultats de la fira de transferència. “Des de l’any 2011, hem fet a Vila-real una important aposta per crear un ecosistema de la innovació en el qual la creació de la Càtedra d’Innovació Ceràmica de l’UJI ha sigut fonamental; en aquesta aposta s’inscriu una fira, Destaca, de la qual ens sentim particularment orgullosos, perquè ens permet traslladar el coneixement generat en els grups de recerca a projectes concrets que redunden en aplicacions innovadores que milloren la vida de les persones i generen oportunitats”, assenyala Benlloch.

Els bons resultats de Destaca es reflecteixen també en la creació, en 2017, del primer esdeveniment satèl·lit, Destaca en Ruta, celebrat a la localitat de Vinaròs. “Aquests esdeveniments satèl·lit persegueixen dinamitzar el territori a través de la innovació”, apunta Carda, qui avança que ja s’està treballant en aquesta línia amb altres municipis de la província. “També són de destacar les dades d’usuaris en línia, amb més de 20.000 usuaris en el web oficial. En aquest sentit, el repte que ens plantegem cara a l’edició de 2018 és consolidar els usuaris online mitjançant la creació de nous continguts web enfocats a diferents públics, tant per a el ‘matching’ entre grups investigadors i empreses com dirigits a la divulgació científica i fins i tot a la formació especialitzada online, a través dels anomenats ‘webinars”, avança el director de la Càtedra d’Innovació Ceràmica.

Tant des de l’Ajuntament com des de la Càtedra, apostem per la professionalització de Destaca i per convertir-la en una fira intel·ligent, que permeta un creixement exponencial i flexible, adaptat a cada usuari”, incideix. Amb aquest objectiu, l’organització està treballant ja en el disseny de la nova convocatòria de la fira, que tornarà a estructurar-se en els apartats principals de divulgació, ponències especialitzades i àrea de transferència científica, tecnològica i d’innovació, amb zona B2B. Tot açò, situat en el Centre de Congressos, Fires i Esdeveniments de Vila-real, en novembre de 2018.

COMPARTIR