La Junta de Seguretat d’Onda coordina l’àmplia oferta d’actes de Setmana Santa i Pasqua

1203

Com és habitual abans del començament de les festes de la Setmana Santa i Pasqua, i amb la finalitat de garantir que aquestes se celebren amb les màximes mesures de seguretat, l’Ajuntament d’Onda ha realitzat aquest matí la Junta Local de Seguretat. La reunió ha estat copresidida per l’alcalde de la ciutat, Ximo Huguet, i el subdelegat de Govern de Castelló, David Barelles.
També han participat la regidora de Policia Local, Mari Carmen Aguilella; així com representants de la Policia Local, com el Comissari Cap i l’Intendent; i comandaments de la Guàrdia Civil.

Durant la sessió s’ha posat l’accent principalment que els serveis de les diferents forces estaran enfocats a l’afluència i concentració de persones, per la qual cosa se seguirà el protocol habitual establit per a les festes, amb un reforç addicional en funció de la dinàmica de cada esdeveniment. A causa de l’àmplia oferta d’activitats que presenta la ciutat per a aquestes dates, en les quals confluiran els actes religiosos amb la programació cultural i d’oci de l’Ajuntament, els esdeveniments esportius, i la Pasqua Taurina i la Pasqua del Col·lectiu Sonora, la Policia Local d’Onda reforçarà els dispositius fins a amb 84 serveis, la qual cosa es tradueix en unes 650 hores d’actes lúdic festiu que, per a la seva organització i el bon desenvolupament, necessitaran de presència policial. Així mateix, per a cobrir el dispositiu relatiu a l’oferta taurina, també es reforça la cobertura respecte a altres anys, suposant unes 100 hores de cobertura com a directors de festejos taurins.

D’altra banda, en la Junta s’ha assenyalat que tant Guàrdia civil com a Policia Autonòmica destinaran efectius de la comandància de Borriana i de la comissaria de Castelló per a recolzar aquesta concorreguda festivitat, sobretot en els dies en els quals s’espera major afluència de públic (el cap de setmana llarg del 29 març a l’1 abril).
Per la seva banda, l’alcalde d’Onda ha destacat la importància de reforçar la seguretat per a aquestes dates, “doncs l’arribada de Pasqua i la multiplicació de la població, de persones que vénen a la ciutat per a gaudir de totes aquestes activitats, exigeixen un esforç de l’administració per a complir amb la prestació de serveis públics, entre ells la seguretat, que és indispensable”.

Balanç molt positiu de seguretat de 2017

Així mateix, durant la Junta Local s’han donat a conèixer les dades estadístiques anuals quant a seguretat a Onda, on la Guàrdia Civil ha constatat la bona labor que s’exerceix entre cossos així com la responsabilitat de seguir exercint funcions braç a braç amb la Policia Local.

En aquesta línia, el subdelegat del Govern de Castelló, David Barelles, ha valorat com molt positives les dades de l’exercici anterior. “L’índex de delictes a Onda l’any 2017 ha sigut extraordinari, sent de 35 infraccions penals per cada 1.000 habitants, una xifra que contrasta amb l’índex de 39 infraccions penals en la província de Castelló, i les 43 que es donen en la mitjana espanyola. És a dir, el nivell de seguretat a Onda és molt superior al de la resta del territori provincial i estatal. Açò és possible gràcies al gran treball que està realitzant la Guàrdia Civil i a la labor de coordinació que es duu a terme per part dels agents amb els membres de la Policia Local d’Onda, una col·laboració que està donant molt bons fruits, que volem que seguisca per la mateixa línia i de la qual ja s’estan beneficiant tots els veïns d’Onda”.

COMPARTIR