La Diputació de Castelló ultima aquests dies els treballs de la tercera edició de l’ambiciosa exposició d’art sacre La Llum de la Memòria amb expectatives de superar els 15.000 visitants a les quatre seus de Caudiel i Xèrica. I és que el Govern Provincial tornarà a abanderar la recuperació d’art sacre a la província com a actiu per a generar oportunitats i dinamització turística als pobles, especialment els d’interior. Aquest recorregut per la història de la província que impulsarà la Diputació en l’Alt Palancia ja s’ha consolidat com un al·licient turístic important en les seues anteriors seus, tant en 2016 a Vilafermosa com l’any passat a Castellfort i Benassal.
El vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “treballem amb tots els recursos que tenim perquè aquesta exposició es consolide com un actiu a la disposició del turisme i la cultura dels pobles. La Llum de la Memòria serà l’oferta complementària perfecta perquè moltes persones tinguen l’excusa per a conéixer aquests preciosos pobles del nostre interior. Generem el reclam per a continuar donant a conéixer el patrimoni del que tan orgullosos ens sentim al mateix temps que generem riquesa i turisme en el nostre interior”.
Cal tindre en compte que aquesta ambiciosa exposició tindrà dues seus en cadascun dels municipis. En el cas de Caudiel, l’Església del Convent de les Carmelites i l’Església Parroquial, capella i camarín de la Mare de Déu del Xiquet Perdut. A Xèrica, a l’Església del Socós i en el Museu Municipal.
“Quatre llocs que a partir d’ara seran de visita obligada per a centenars de persones que atretes per aquesta exposició descobriran aquests llocs que també donem a conéixer com a grans reclams culturals”, ha indicat Sales.
Una recuperació patrimonial que queda com a actiu per als pobles
Cal tindre en compte que La Llum de la Memòria és per als municipis un gran empenyiment a la restauració del seu patrimoni, especialment en el cas de les seus.
Així, les anteriors edicions de la Llum de la Memòria han suposat la restauració d’edificis emblemàtics com l’Església de La nostra Senyora de la Nativitat de Vilafermosa, el Forn de Dalt i la Torre de la Presó de Benassal, o l’Ermitorio de la Mare de Deu de la Font de Castellfort.
A més, l’organització de la mostra ha permés impulsar la recuperació de més de més d’un centenar d’obres a les quals se sumaran les d’aquesta tercera edició els detalls de la qual es donaran a conéixer en breu i que constataran aquest compromís de la Diputació amb el patrimoni cultural de Castelló.