La Mar de Circ durà l’animació a tots els xiquets a les platjes de la provincia de Castelló

141

La Diputació de Castelló alçarà aquest divendres el teló de ‘La Mar de *Circ’ per a sumar un nou argument turístic a la programació cultural de fins a sis municipis de la província. Alcossebre, Almassora, Artana, Benicarló, Moncofa i Orpesa es convertiran en els improvisats escenaris a l’aire lliure d’aquest innovador cicle de circ itinerant que es preveu congregue a més de 11.000 espectadors al llarg de les 22 representacions programades pel Govern Provincial en col·laboració amb els sis ajuntaments beneficiaris.

Tot per a “fer d’aquestes atractives actuacions un reclam turístic més perquè els nostres municipis oferisquen als seus veïns i visitants un nou argument per a sumar valor a la seua oferta cultural i, per tant, sumar valor a un territori que té en la cultura una dels seus principals senyals d’identitat i en el turisme un sector clau per a la creació de riquesa i ocupació”.

És per això que el vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, s’ha reunit amb l’organitzador de la iniciativa circense, Domingo Martínez, a l’hora de tancar els últims preparatius d’una campanya “que l’estiu passat va superar qualsevol expectativa omplint totes i cadascuna de les representacions programades i fent de l’humor, l’art i els malabarismes una eina per a dinamitzar els nostres pobles aprofitant, oferint a més, a deu companyies teatrals, un immillorable aparador”.

Una completa programació

Així, ja aquest divendres Moncofa, i el seu Plaça Na Violant d’Hongria, es convertiran a les 20.00 hores en la primera parada del cicle ‘La Mar de Circ’ amb la representació de ‘Collage’, a càrrec de ‘Bot Project’. Aquest mateix cap de setmana, ‘Bot Project’ repetirà actuació el dissabte a Almassora i el diumenge en *Alcossebre mentre que l’obra ‘*Capicua’, de ‘*Entredos’, arribarà el dissabte a Orpesa i el diumenge a Benicarló.

La setmana vinent arrancarà el dilluns amb la primera de les actuacions que tindrà lloc a Artana. A càrrec de ‘D’Clic’, els visitants que s’acosten a les 20.00 hores a la plaça nova podran gaudir de l’obra ‘L’Avant première’ com a avantsala d’un altre cap de setmana carregat d’activitat circense. No en va, el divendres Orpesa es convertirà en la primera de les cinc representacions que tancaran el mes de juliol de la mà de la companyia ‘Cuncurulla’, de ‘Circant’. Aqueixa mateixa actuació aterrarà el dissabte a Almassora i el diumenge en *Alcossebre mentre que ‘La Troupe Malabó amb la seua ‘Oníricus’ serà la protagonista del dissabte a Moncofa i el diumenge a Benicarló.

Ja programat per a agost, ‘Mumusic Circus’ aterrarà a Benicarló el divendres 4 amb l’actuació ‘Amigoo’, el dissabte 5 en Alcossebre i el dia 6 a Moncofa. També el dissabte 6, Artana acollirà ‘Equilibrant Il·lusions’, de ‘Circovito, i Orpesa farà el propi amb ‘Oopart’ de ‘Tresperté’, obra que també arribarà el diumenge a Almassora.

Les últimes cinc actuacions arribaran el divendres 11 a Benicarló, el dissabte 12 a Orpesa i el diumenge 13 a Moncofa de la mà de ‘Circ *Pitanga, amb ‘*Circus’, mentre que Almassora i Alcossebre tancaran el cicle circense aqueix cap de setmana al costat de ‘Maintomamo’ i la representació ‘*Ekilibud’.

Campaña Viu l’Estiu

El vicepresident de Cultura ha posat en valor la transcendència d’un cicle de representacions que s’engloba dins de l’ambiciosa campanya cultural ‘Viu l’estiu’ impulsada per la Diputació per a “revolucionar l’activitat cultural de la província i, de la seua mà’ omplir d’oportunitats econòmiques, laborals i socials els nostres municipis”.

En aquest sentit, Sales ha recordat que al llarg de la temporada estival el Govern Provincial impulsarà gràcies a una inversió superior als 700.000 euros un total de 215 activitats culturals que es preveu reunisquen al voltant de 110.000 persones.

COMPARTIR