La plaça Urban del Grup Sant Llorenç de Castelló serà reformada en breu

1464

La vicealcaldessa i regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal, i l’arquitecte municipal, Blas Jovells, han presentat aquest matí als veïns i veïnes del Grup San Lorenzo el projecte de remodelació urbana entorn de la Plaça Urban. Es tracta d’una intervenció que correspon als Pressupostos Participatius del 2017 i que tal com ha assenyalat l’edil Brancal al veïnat de la zona “podeu estar ben orgullosos perquè les propostes del barri foren les més votades per la ciutadania de Castelló”. La regidora Brancal ha manifestat que “fa uns mesos preguntarem què volíeu i com volíeu que foren les places dels vostres barris, i a partir d’aquesta recollida de propostes de la gent del barri es van traslladar a l’arquitecte municipal perquè desenvolupara aquestes idees”. Així mateix, el pressupost total d’aquestes obres és de 549.999,98 euros i el termini d’execució previst és de 6 mesos.

Jovells ha expressat que “quan es redacta un projecte d’actuació en espais públics, una de les qüestions que cal tindre sempre en compte és definir bé les qüestions a resoldre a partir d’una anàlisi de la situació actual, i en aquesta ocasió el diagnòstic el realitzaren el veïnat de la zona amb els serveis socials i per tant és més fàcil que l’objectiu d’aquesta actuació es complisca”. El conjunt de la intervenció comprén tres zones clarament diferenciades, que a més s’articulen mitjançant un eix longitudinal de vianants, amb l’objectiu “d’establir usos concrets en espais concrets per tal de tindre clar, per exemple, on s’aparca, on es juga i on s’està en activitats d’oci, perquè al final es barreja tot, les activitats no es desenvolupen bé i acaben generant molèsties”, tal com ha explicat l’arquitecte municipal Jovells.

Parc junt amb la carretera de Ribesalbes

Una de les actuacions és a la zona verda amb pistes esportives junt amb la carretera de Ribesalbes, en la qual es projecta la tanca i la senyalització de les pistes esportives, la demolició de les restes de la font, la rehabilitació de la pèrgola amb una nova coberta, la delimitació d’una zona d’esplai caní, la instal·lació d’aparells de gimnàstica per a persones majors, la ubicació de mobiliari urbà en les zones d’ombra i la plantació d’arbres i ressembrat de gespa.

Plaça Urban

La Plaça Urban es reordena disposant d’una zona central d’esplai amb tres plataformes destinades a zones d’estada i jocs amb parterres enjardinats, i s’aïlla de l’eix longitudinal que uneix les tres zones del projecte mitjançant la disposició d’arbres.

Zona del frontó i d’aparcament

A la zona del frontó i del descampat del costat es projecta la rehabilitació del frontó i la creació d’una amplia zona d’aparcament que facilite la conversió de la plaça Urban en zona de vianants. Per tant, el que ara és descampat es convertirà en aparcament asfaltat i il·luminat.

COMPARTIR