La Policia Local de Vila-real interposa 18 denúncies a per utilitzar el telèfon mòbil al volant durant una setmana

1230

La Policia Local de Vila-real ha interposat 18 denúncies a conductors per utilitzar el telèfon mòbil al volant al llarg de la campanya especial de vigilància i control de l’ús del telèfon mòbil durant la conducció, realitzada del 16 al 22 d’abril. La Unitat de Trànsit ha sigut l’encarregada de dur a terme, en col•laboració amb la Unitat de Resposta Policial (URP), els controls a 368 vehicles.

La campanya s’ha saldat amb 17 denúncies per la utilització del telèfon mòbil i una per dur cascos o auriculars connectats. “Després d’un minut i mig de parlar pel mòbil (fins i tot amb el sistema de mans lliures) el conductor no percep el 40% dels senyals, la seua velocitat baixa un 12%, el ritme cardíac s’accelera bruscament i es tarda més a reaccionar”, explica la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, “per aquest motiu, l’incompliment de la normativa és considerat infracció greu, multada amb 200 euros i la pèrdua de tres punts”. Així mateix, l’edila explica que “l’ús del telèfon mòbil, segons diversos estudis, és un factor que multiplica per quatre el risc de patir un accident”.

Així, recomana “no atendre el telèfon mentre es condueix ni tampoc telefonar a ningú si sabem que va conduint, ja que també és la nostra responsabilitat evitar un accident”. “Esperem que la campanya servisca per a conscienciar als qui encara utilitzen el telèfon mòbil mentre condueixen, ja que és més perillós del que pensen”, assegura.

COMPARTIR