La Romeria a Santa Quitèria congrega a 9.000 fidels a Almassora

1087

El fervor cap a la patrona ha congregat aquest matí a 9.000 romers per a dirigir-se fins a l’ermita de Santa Quitèria i complir amb la tradició en la setmana prèvia a les festes de maig. Les altes temperatures han afavorit la participació en una comitiva que ha partit de l’església de la Nativitat passades les nou del matí i que culminarà amb el retorn de la imatge fins a la parròquia del Santíssim Crist.

La reina de les festes, María Portalés Montañana, i les dames Carmen Claverías Sedeño, Arantxa Escuder Ibáñez, Carla Fuster Andrés, Sandra García Moreno, María Gómez Muñoz i María Moya Mingol han obert el trajecte cap al paratge natural acompanyades pel mantenedor, David Portalés, la corporació municipal i el clergat. A l’eixida de la Romeria, la Junta Local de Festes ha repartit 1.000 barrets editats per la Regidoria de Medi Ambient per a protegir del sol als participants en la caminada.

Abillats amb el característic mocador roig, els romers han arribat al paratge hora i mitja més tard, on han arreplegat els 9.000 rollets d’anís i copes de mistela per a reposar forces al costat del Millars. Per la seua banda, la Junta de Dames de Santa Quitèria i Verge del Rosario ha venut en els punts habituals les cintes commemoratives i els mocadors, la recaptació dels quals destinaran a Mans Unides i Creu Roja Almassora.

“La Romeria a Santa Quitèria és l’expressió de la fe d’Almassora cap a la seua ‘moreneta’, i l’elevada participació durant tot el dia confirma que la tradició està més viva que mai”, ha assenyalat la regidora de Festes, Isladis Falcó. No en va, els rectors Vicente Agut i Juan Ángel Tapiador han rebut als romers a l’interior d’una ermita repleta d’assistents a la missa sota la imatge de la patrona. Allí roman la samarreta ofrendada el CD Almassora per a demanar la salvació de l’equip en Tercera Divisió aquesta vesprada. Mentre, en l’exterior del temple, els romanís han guardat cua per a degustar l’arròs de paella a les 14 hores.

Carromatos i pelegrins emprendran el camí de tornada al casc urbà a les sis de la vesprada amb la imatge de la patrona a coll. A la seua arribada a l’església de Sant Josep s’incorporaran els xiquets que han pres la Primera Comunió per a desfilar en processó fins a l’església del Santíssim Crist, on romandrà Santa Quitèria fins al pròxim dia 21. Al pas de la patrona s’encendran les tradicionals fogueres.

L’intendent principal de la Policia Local, Roberto Verdoy, ha destacat l’absència d’incidents durant la jornada malgrat l’elevada participació i les altes temperatures que han marcat el matí. Els agents han distribuït un cordó de seguretat en el tram de carretera que connecta l’eixida del municipi amb la carretera cap a Santa Quitèria per a garantir la seguretat dels vianants.

COMPARTIR