L’Agermanament Gandia-Pleven, en marxa

1013

La regidora delegada de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, ha viatjat a la ciutat de Pleven (Bulgària) amb la finalitat de realitzar gestions relacionades amb el protocol d’amistat que signaran les dúes localitats. Un tràmit el qual serà un pas previ de l’agermanament que es va aprovar pel plenari en l’any 2011, però que havia estat bloquejat fins ara.

L’alcalde de Pleven, Georg Spartanski, ha fet d’amfitrió i ha acompanyat Liduvina Gil a conèixer espais emblemàtics de la ciutat búlgara, com ara, el Museu Panoràmic ‘L’Epopeia de Pleven 1877’, un monument únic en la península dels Balcans, i què va ser construït en 1977 amb motiu del centenari de l’alliberament de Pleven del domini otomà. Precisament, demà, Pleven celebra el Dia de l’Alliberament de Pleven amb diferents activitats.

Pleven, (amb 120.000 habitants, ubicada al centre de la part nord de Bulgària i a uns 600 kilòmetres de la costa), és una ciutat moderna, amb història i amb gran iniciativa cultural, unes característiques que, sens dubte, facilitaran els intercanvis culturals i educatius amb Gandia.

Cap recordar que Gandia és una localitat en la qual la majoria d’immigrants búlgars procedeix de Pleven. A Gandia hi ha al voltant de 4.000 búlgars y compta amb l’associació búlgara Madala, que pretén visibilitzar este poble, amb la seua cultura i tradicions.

COMPARTIR