L’ajuntament adjudica la contractació d’un nou equip de climatització per a la galeria del Tossal

2914

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, ha adjudicat la instal·lació d’un nou equip de climatització per a la Galeria del Tossal per un import de més de 9.000 euros. El nou equip substituirà l’actual del vestíbul, fora de servici per avaries tècniques. La regidora Glòria Tello ha explicat que «estos tràmits donen resposta a les reivindicacions dels representants dels treballadors i treballadores municipals i alhora permeten assegurar la correcta conservació del patrimoni municipal».

Actualment la climatització del vestíbul de la Galeria del Tossal no funciona per avaries en l’evaporadora i fuites d’aigua en la condensadora, a més de trobar-se obsolet el refrigerant, per prohibició del seu ús. Per això, ha sigut necessària la contractació d’un equip de climatització per fer-ne la substitució.

La Galeria del Tossal és un espai cultural que alberga «un important patrimoni històric de la ciutat». En ella es pot contemplar les restes museïtzades d’una torre i un llenç de la muralla islàmica del segle XII. Les ruïnes allí conservades formaven part d’una porta, possiblement una remodelació de la porta d’Al-Hanax construïda al segle XI, una de les cinc portes que tenia la ciutat, i que s’obria en l’inici del carrer de Cavallers. A més a més, este espai mostra una torre de planta quadrada construïda amb tàpia de morter. En el seu front encara es conserven els forats deixats pels suports de les caixes de fusta emprades pels alarifs musulmans per a la seua construcció.

COMPARTIR