L’Ajuntament d’Alacant celebra l’èxit de la LXXIII Cavalcada dels Reis Mags

3254

L’alcalde d’Alacant, Luis *Barcala, juntament amb la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, i el regidor de Festes, Manuel Jiménez, han acompanyat hui als Reis Mags d’Orient en la LXXIII Cavalcada organitzada per l’Ajuntament, i han destacat “l’èxit de la qual ha sigut una de les celebracions més multitudinàries dels últims anys”, seguida per desenes de milers de persones des de la seua arribada al port, i enguany ha comptat per primera vegada amb una Adoració final celebrada en la Plaça.

Els Mags d’Orient van saludar primer als milers de xiquets i xiquetes en la Plaça de Bous, i posteriorment es van dirigir fins a la capçalera de l’itinerari, per a recórrer els carrers de la nostra ciutat en una Cavalcada històrica i única. Les més de vint carrosses van acompanyar als Reis Mags d’Orient en tot l’itinerari per l’Avinguda d’Alfons X El Savi, la Rambla i carrer Altamira, fins a finalitzar en la Plaça de l’Ajuntament.

Les seues Majestats d’Orient quan van arribar a l’Ajuntament van ser llavors rebuts a la porta principal de la Casa Consistorial per l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, i la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, i posteriorment van acudir a l’escenificació de l’Adoració dels Mags.

Adoración.
L’escenari de l’Adoració si va situar en la Plaça on es va instal·lar un Betlem Vivent amb els personatges de Jesús, María i José, acompanyats per un àngel, i els Reis Mags es van dirigir, portant cofrecillos amb or, encens i mirra. Melchor, Gaspar i Baltasar van ser representats respectivament per José Mª Gómez-Reino Sanchís, especialista en Geriatria-; Manuel Palomar Sanza, rector de la Universitat d’Alacant- i Jesús Navarro Alberola -director general de l’empresa Carmencita-.

Per a realitzar l’escenificació una veu en off va explicar el passatge bíblic de l’Adoració mentre la Plaça de l’Ajuntament es va quedar a les fosques i dos canons de llum van il·luminar l’escena.

En la Cavalcada de hui han participat 20 carrosses, que han estat acompanyades de bandes de música, i van desfilar més de 1.500 persones entre ballarins, músics, artistes i ostentacions de les carrosses. A més, de voluntaris de les diferents festes d’Alacant van participar 400 persones, i es van repartir al voltant de 100.000 regals per part dels Reis Mags, les signatures comercials i l’Ajuntament, a més d’uns 8.000 quilos de caramels i 15.000 dolços, miniroscones i xocolatines.

Etapa Lúdica.
La Cavalcada es va iniciar amb l’etapa més lúdica en la qual es va comptar amb la Banda de Cornetes i Tambors de Tómbola d’Alacant. Aquesta és la part dedicada als més xicotets amb Animació Infantil, Ninots de neu, Batucada. També l’acompanyaran Ballarines Gegants de la Foguera Altell Sud i la Banda de Villafranqueza SM L’Amistat.

A més en la Zona Lúdica va participar la Carrossa dels Carters Reals, els Oceans de la Mar de la Foguera Sagrada Família, Foguera Don Bosco, Banda Musical Els Clavells, Els Minions, Foguera Sant Antón Alto, Agrupació Musical SCD Carolinas, inflables d’animals, l’Agrupació Musical Santa Cruz, els grups de danses Postiguet i Cresol, la Banda de música, Colla de Nanos i Gegants, la Colla de Dolçainers i Tabaleters.

Etapa Bíblica.
La segona etapa de la cavalcada va ser la Bíblica amb la part de la història iniciant la seqüència amb la carrossa de “San José demanant recer en la posada”, Colla Sant Antoni, seguit de la “Anunciació als pastors”, la Colla de la Canya, “El Registre en el Padró”, amb la Colla L’Embolic, i el “Naixement de Jesús”. Aquesta part finalitzarà amb la presenciacon la Colla Sant Blai, i la participació de la foguera Sant Blai-La Torreta, i L’Estrela.

Les tres carrosses dels Reis Mags van començar la Cavalcada amb el Ballet Aveluz. La Carrossa del Rei Melchor, seguit de la seua Cort del Rei Melchor, ho va fer amb la Unió Musical Ciutat d’Assís i el Ballet “Foguera José Ángel Guirao”. La Carrossa del Rei Gaspar estarà seguida de la seua Cort i de la L’Harmonia Societat Musical, i del Ballet “Foguera Gran Via-Garbinet”, i la Carrossa del Rei Baltasar estarà seguida de la Cort del Rei i de la Banda Municipal d’Alacant.

Etapa Comercial.
Atencions sanitàries per Protecció Civil.
Finalment ha tancat la Cavalcada les Carrosses dels patrocinadors en les quals han estat l’Ajuntament d’Alacant, Diputación d’Alacant, El Tall Engonaĺs, Xelasport, Natzaret , Olives Cazorla, Padi, Vectalia, Turibús, Vithas, À Punt, Institut Alcaraz, Coca-Cola, Col·legi Aparelladors d’Alacant i Seur.

Atencions sanitàries de Protecció Civil.
En el dispositiu organitzat per la Policia Local i l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de l’Ajuntament en la Cavalcada de Reis Mags d’Alacant compost hui per més de 200 efectius, han destacat que ha transcorregut amb normalitat, i Protecció Civil ha atés sanitàriament huit persones, cinc per caigudes en les aglomeracions sense trasllat, i tres persones han sigut ateses amb trasllats a l’hospital, una és home 76 anys per una angina de pit, un segon home de 58 anys per una caiguda amb fractura, i el tercer trasllat ha sigut una dona de 74 anys amb un vessament ocular que li ha donat un joguet, està ha sigut a l’altura del Portal d’Elx.

COMPARTIR