L’ajuntament de València anuncia la restauració de la vidriera del mercat de Colón

2081

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, s’ha reunit amb l’Associació de Comerciants del Mercat de Colón per a establir un compromís amb les necessitats que presenta l’edifici històric i anunciar la reparació de la vidriera principal del mercat.

Este dimecres ha tingut lloc una trobada entre Sandra Gómez i l’Associació de Comerciants del Mercat de Colón, representada pel seu president Steve Anderson, amb la finalitat d’anunciar que des de la Regidoria d’Urbanisme s’invertiran 100.000 euros per a la reparació total dels danys soferts per la vidriera principal situada al carrer Comte de Salvatierra.

La vidriera, que presenta clavills i despreniments, està coberta per una lona blava per a garantir la seguretat dels vianants i visitants. En tractar-se d’un element BIC (Bé d’Interés Cultural), la regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana està esperant el permís de la Conselleria de Cultura per a donar principi al pla de restauració.

“El Mercat de Colón s’està convertint en un lloc emblemàtic a València. Un punt de referència, imatge i identitat de la nostra ciutat. No sols per als valencians i valencianes, sinó també per als visitants que vénen a descobrir la ciutat”, ha manifestat la regidora.

El Mercat de Colón no és només un dels millors exemples del modernisme valencià, sinó també un espai on gaudir de la gastronomia i la cultura valenciana, ja que al llarg de l’any s’organitzen en ell moltes activitats de diferent índole. És per això que Steve Anderson, president de l’Associació de Comerciants, ha volgut agrair el compromís, interès i inversió de l’Ajuntament i la regidoria en este monument que pertany a tots els valencians i valencianes.

Gómez també ha assenyalat el seu interès a dedicar majors recursos, tant humans com econòmics, per a dinamitzar el contingut d’este espai. Este tipus d’accions s’emmarquen dins d’un nou mandat que es presenta com “una etapa de canvis i evolució en positiu per a espais com el Mercat de Colón”.

COMPARTIR