L’ajuntament de València construirà a Malilla un centre nocturn per a persones majors

2522

L’Ajuntament construirà a Malilla un nou Centre de Dia per a persones Majors que serà el primer centre nocturn per a este col•lectiu a la Comunitat Valenciana. A més d’este recurs «pioner» per donar servici a les persones majors que tinguen necessitat de ser ateses de nit, València comptarà amb un nou espai per a majors a Montolivet. I d’altra banda, Ajuntament i Generalitat impulsaran projectes per aplicar la innovació per donar suport a estes persones.

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha fet ressò d’estos projectes que s’han acordat hui a la reunió que ha mantingut amb la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. En esta trobada, que tots dos havien programat per a fer un repàs als principals assumptes en què col•laboren les dos institucions en matèria de servicis socials i inclusió, i que s’ha celebrat a l’Ajuntament, també han participat la cap d’àrea de Benestar i Drets Socials, Isabel Lozano, i s’ha afegit el regidor president de Las Naves, Carlos Galiana, a més de la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, i el secretari autonòmic d´Inclusió, Alberto Ibáñez.

Joan Ribó i Mónica Oltra, com a portaveus de les dos administracions «que treballen per articular els servicis socials de la ciutat amb un contracte programa», han coincidit en parlar del «dèficit d’infraestructures per a persones majors a València». «L’oferta genera de places està per davall de la necessitat, i concretament l’oferta pública és molt precària per l’abandonament de les prioritats de servicis socials i atenció a les persones durant 24 anys», ha manifestat la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Pel que respecta al nou equipament que l’Ajuntament construirà en un solar municipal al barri de Malilla i, posteriorment, gestionarà la Generalitat, l’alcalde i la vicepresidenta i consellera han explicat que es tractarà d’un Centre de Dia vinculat a un servici residencial per a les nits, «una figura contemplada a la Llei de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les Persones amb Dependència que mai s’ha desenvolupat a l’Estat espanyol». «Amb este recurs es cobriran les necessitats de persones que requerisquen una estada temporal», han aclarit.

L’edifici que albergarà el nou recurs de Montolivet, l’executarà la Generalitat a l’espai que ara ocupa un altre immoble, al nucli urbà, al costat d’un centre de Salut i donarà servici a unes 80 persones.

L’alcalde i la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives també han acordat la signatura d’un conveni per promoure la innovació vinculada als servicis socials per millorar la vida de les persones que estan en situació de dependència i exclusió social. Este acord impulsarà projectes com el que ara desenvolupen Las Naves i la Universitat Politècnica «per proporcionar eines a les persones majors que estan soles perquè puguen combatre el sentiment de soledat no desitjada, augmentar la seua autoestima i tindre un envelliment actiu i saludable».

COMPARTIR