L’ajuntament de València convoca les ajudes municipals al lloguer 2019 amb un import de 2 milions d’euros

647

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres la convocatòria de les Ajudes Municipals al Lloguer 2019, amb un pressupost total de dos milions d’euros. Així ho ha anunciat la portaveu municipal Maria Oliver, qui ha informat també sobre la convocatòria dels Premis a la Innovació Social i Urbana de la ciutat de València, que organitza l’Ajuntament a través de la Fundació Las Naves.

Tal com ha explicat Oliver, en el cas de les ajudes al lloguer es tracta d’una convocatòria que suposa la generació d’habitatge assequible. L’Ajuntament de València destina un total de dos milions d’euros a estes ajudes, i les persones interessades a gaudir-ne tindran un termini d’un mes a partir de la publicació en el BOP (Butlletí Oficial de la Província) per a formalitzar les seues sol·licituds, cosa que segurament es produirà la setmana pròxima (o a tot tardar la següent, atesa l’acumulació de festius).

Tal com establix la convocatòria, es contempla que les ajudes arriben fins el 40 % de la renda mensual per a rendes de 600 €, la qual cosa suposa un màxim de 240 € al mes i 2.880 € a l’any. Les ajudes van dirigides als grups d’especial atenció, com ara persones majors de 65 anys, persones víctimes de desnonaments, persones amb diversitat funcional, joves de 18 a 34 anys, dones víctimes de violència de gènere, famílies monoparentals, famílies nombroses i víctimes de terrorisme.

L’Ajuntament disposa d’un punt d’informació exclusiu per a temes d’habitatge, situat a les dependències municipals del carrer d’Amadeu de Savoia; la ciutadania pot resoldre allí qualsevol dubte o informació sobre este aspecte i altres relacionats amb tramitacions d’habitatge.

D’altra banda, la Junta de Govern Local ha aprovat també la convocatòria dels Premis a la Innovació Social i Urbana de la Ciutat de València, que arriben ja a la quarta edició. La convocatòria, que es realitza a través de la Fundació municipal Las Naves, regula la concessió d’una gratificació econòmica, destinada a premiar les millors experiències en l’àmbit de la innovació social i urbana que s’hagen desenvolupat al municipi al llarg de l’any 2018.

Tal com ha explicat la portaveu municipal Maria Oliver, s’establixen cinc categories, dotades cadascuna d’elles amb un premi de 50.000 euros. Les modalitats a concurs són: Millor experiència en consum responsable, Millor procés de participació ciutadana, Millor solució creativa a problemes socials, Millor experiència d’innovació social i urbana en col·legis, i Millor treball fi de màster o tesi doctoral en matèria d’innovació social i urbana. El termini per a optar a un d’estos premis serà també d’un mes a partir de la publicació en el BOP.

COMPARTIR