L’ajuntament de València licita les obres de millora energètica de dos col·legis de la ciutat

658

Les escoles CEIP Torrefiel i CEIP Juan Manuel Montoya, al barri de Natzaret, disfrutaran d’una millora de les seues condicions d’habitabilitat i d’eficiència energètica pròximament. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha explicat que l’Ajuntament de València ja ha començat el procés de licitació d’estes dos intervencions.

Luisa Notario ha dit que “les inversions previstes arriben als 213.000 euros i tenen com a objectiu la dignificació de les infraestructures de l’escola pública i les polítiques de sostenibilitat i eficiència energètica. Des de l’Ajuntament de València tenim un compromís en la lluita contra el canvi climàtic, per això donem exemple i apostem per fer un ús racional de l’energia des de l’administració local”.

Concretament, les obres previstes consisteixen en substituir les fusteries existents de les aules per noves fusteries d’alumini amb aïllament tèrmic. El termini d’execució en el cas de Torrefiel és de dos mesos, mentre que en Natzaret serà d’un mes.
Cal recordar que estes obres se sumen a les que es van executar l’any passat en altres tres centres educatius amb el mateix objectiu de millorar l’eficiència energètica dels edificis escolars. Concretament en les escoles CEIP Gaspar Gil Polo, del barri de l’Olivereta; CEIP Arquitecte Santiago Calatrava, de Benimàmet; i el CEIP José Senent, de Massarrojos per un import total de 395.000 euros, totes elles financiades amb subvencions provinents de la Diputació de València.

Per la regidora Notario estes actuacions «són una prova més de la importància que li dóna este equip de govern a la millora de les infraestructures educatives públiques de la nostra Ciutat, com així ho demostren les actuacions que estem duent a terme dins del Pla Edificant i el Pla de millora en les escoletes municipals».

Per últim, Notario ha explicat que estes actuacions «vénen emmarcades en tot un programa d’eficiència energètica que duu a terme el govern municipal. No hem d’oblidar el nostre compromís en la lluita per l’eficiència energètica i contra el canvi climàtic. I que millor que actuar en escoles públiques, també per mostrar als nostres xiquets i xiquetes que l’ús de l’energia ha de ser responsable».

COMPARTIR