L’ajuntament de València recuperarà la muralla musulmana de la plaça de l’àngel

807

La part de la muralla islàmica existent en la plaça de l’àngel serà rehabilitada per l’Ajuntament. El primer pas per començar esta intervenció s’ha materialitzat hui amb la transmissió del solar on es troba este patrimoni històric, una parcel·la que fins ara era propietat de la Generalitat.

L’alcalde de València, Joan Ribó, i la consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, han signat este matí l’acord de transmissió d’este solar, el número 3 de l’esmentada plaça del barri del Carme. En concloure la signatura, han recordat que este acord és el fruit de la col·laboració entre les dos administracions «que també ha permés l’impuls d’altres projectes estancats com ara l’aparcament i urbanització de la plaça de Bruges o la recuperació dels Coberts del Port».

Joan Ribó ha ressaltat «la importància de l’acord signat hui, després de vora 20 anys sense coordinació i enteniment institucional». «Amb esta cessió podem posar en marxa el pla de rehabilitació d’esta fortificació del segle XI, per al qual comptarem amb una partida en el capítol d’inversions del Pressupost Municipal», ha aclarit l’alcalde, qui també ha afegit «que el projecte serà sotmés a alguna modificació com a resultat de la tramitació del Pla Especial de Ciutat Vella».

El solar visibilitzarà la muralla islàmica de València restaurada, un edifici recaient a la plaça de l’Àngel com a centre d’interpretació i l’espai enjardinat de l’interior de l’illa on es reproduirà la seqüència de fortificacions, fossar, barbacana, etc. A més, es recuperarà el ramal de la séquia de Rovella que discorre per la zona, perquè també es puga observar.

Per la seua banda, la consellera ha destacat «l’esforç dedicat a resoldre problemes i a desfer les complexitats heretades de l’anterior legislatura». En este sentit, ha parlat dels Coberts del Port, «que la Generalitat ja ha lliurat en condicions a l’Ajuntament». Entre els acords de col·laboració María José Salvador també ha ressaltat el que afecta la plaça de Bruges, «el disseny de la qual la conselleria ja ha enviat a l’Ajuntament perquè, amb les modificacions tècniques necessàries, es puga executar el projecte d’urbanització de la zona», on, tal com ha anunciat l’alcalde, «l’Ajuntament ultima l’obra de l’aparcament».

En este sentit, l’alcalde ha ressaltat que l’Ajuntament contemplarà l’actuació d’urbanització en els pròxims pressupostos i probablement també en els de l’any 2020. «El projecte encara no l’he vist però és clar que per a l’equip de govern s’emmarca en l’obra d’un eix essencial del centre, el que va de la plaça de Bruges fins a la de l’Ajuntament». El primer pas, que és l’aparcament, ja està prou avançant. De fet, l´últim Ple ja es va acordar que l’EMT s’encarregaria de la gestió de l’aparcament, que en uns 45 dies ja estarà conclòs».

D’altra banda, i davant les preguntes dels periodistes, l’alcalde Joan Ribó ha parlat de l’Ordenança de la Mobilitat, «que s’adaptarà a la situació actual i als canvis que vindran, i l’esborrany de la qual es presenta hui amb l’esperança d’aprovar-la en gener, amb totes les aportacions possibles que seran benvingudes». També ha qualificat «d’interessant» el Pla Especial (PEC) del Cabanyal-Canyamelar, «que ara s’obri a la participació veïnal».

COMPARTIR