L’Ajuntament de Vinaròs prepara les celebracions de Sant Canut i Sant Sebastià

1065
ermita sant sebastia vinaros sant canut

Aquest 15 de gener s’han donat a conèixer en roda de premsa els preparatius que s’estan duent a terme des de l’Ajuntament de cara a les festivitats de Sant Canut i Sant Sebastià, que tindran lloc aquest 19 i 20 de gener.

El regidor de Cultura, Festes, Joventut i Tradicions, Marc Albella, ha explicat que la programació de Sant Canut a la plaça de l’Ermita començarà el 19 de gener a les 20:00 hores amb l’actuació del grup Arreu. Seguidament, a les 21:30 hores, serà el torn de l’Orquestra Àgora i a partir de la 1:30 hores els DJ Marc Sorolla, Carlos Martorell i Joan Blanchadell amenitzaran la festa.

Per als que vulguen fer ús del transport públic hi haurà un servei d’autobusos gratuïts des del Palau de Justícia a l’Ermita i de baixada des de l’Ermita fins al mateix Palau de Justícia. Es podrà pujar des de les 19:30 hores fins a les 00:30 hores, amb freqüències cada hora. Per baixar, els busos sortiran de tornada a la població a partir de les 00:45 fins a les 4 am.

Al dia següent, el 20 de gener, la imatge de Sant Sebastià sortirà a les 7:30 hores en romeria i a mig camí es farà el tradicional repartiment de pastissets i mistela. En arribar a l’Ermita tindrà lloc la missa de pelegrins i a partir de les 11:15 hores està previst que comence la programació més cultural i festiva.

Posteriorment, a les 12:00 hores, es realitzarà la missa major i en acabar començarà el repartiment d’arròs amb el sistema de tuppers. Cada tupper homologat i amb dues racions de paella costarà un euro, que es destina a una causa benèfica. Els tiquets ja es poden comprar a la planta baja de l’Ajuntament i també es podran adquirir el dia 20 a la mateixa plaça fins a fi d’existències.

Igual que l’any passat, també hi haurà un servei d’autobusos per pujar i baixar de l’Ermita, si bé en aquest cas no serà gratuït. El cost de cada viatge serà d’1 euro i mig, a excepció d’aquells usuaris amb targeta daurada. L’horari de pujada serà de les 9 a les 17 hores des del Palau de Justícia i de 9:30 a 18:00 hores durant la tarda. Aquest any s’ha ampliat a petició dels usuaris una freqüència.

Des de l’Ajuntament animem a la població a pujar a l’Ermita, tant per a Sant Canut com per Sant Sebastià, aprofitant que serà dissabte i que, pel que sembla, el clima que tindrem serà bastant millor que el que vam tenir l’any passat“, ha assenyalat Albella .

Tot a punt per Sant Antoni, Sant Canut i Sant Sebastià

En relació als preparatius, el regidor de Medi Ambient i Agricultura, Jordi Moliner, ha explicat que “estem molt contents perquè per primera vegada hem pogut realitzar totes les tasques de neteja a l’Ermita prèvies a aquestes festivitats amb mitjans propis de l’Ajuntament. És a dir, no hem hagut de contractar cap empresa externa, fet que suposa un important estalvi per a les arques municipals “.

Moliner també ha indicat que els tractaments fitosanitaris que es realitzen periòdicament a l’entorn de l’Ermita permeten tenir la zona lliure de processionària i que s’ha treballat igualment en l’àrea del poblat iber del Puig de la Misericòrdia, que estarà delimitat per una tanca provisional per evitar el pas.

Demanem a la ciutadania que no accedeixi en aquesta àrea, per evitar incidents i també per respecte al nostre patrimoni“, ha expressat Moliner. El regidor també ha explicat que aquest any no s’han llogat dos aparcaments a la zona de les antenes i que, per tant, els vehicles hauran d’estacionar a la part del Tentadero o en la de la gravera.

Les persones amb bebés, en cadira de rodes o que porten molts utensilis podran pujar fins a dalt únicament per descarregar i després hauran de seguir les indicacions de la Policia Local per tornar a les zones habilitades per a l’aparcament“, ha afegit Moliner.

Per tenir tot a punt, la brigada municipal també ha estat treballant en les últimes setmanes per repintar les portes del santuari i donar-li manteniment als murs interiors i exteriors, tal com ha indicat el regidor d’Obres i Serveis, Guillem Alsina.

A més, en col·laboració amb Medi Ambient, hem anivellat un aparcament per facilitar l’accés als usuaris i es disposarà d’un servei de neteja dels banys públics durant tot el dia 20“, ha assenyalat. El regidor també ha agraït que aquest any es disposa d’una donació de llenya per poder torrar en les bateries de bidons que hi haurà instal·lades en diverses àrees.

Finalment, Alsina ha indicat que tot el dispositiu de seguretat i emergències estarà llest per actuar i prevenir imprevistos i que aquest any, tenint en compte els bons resultats que va donar el 2017, tornarà a utilitzar-se una carpa a la zona de paelles per a major resguard del personal i del menjar. Hi haurà un altra carpa de 20 x 15 metres a la plaça per a les actuacions de Sant Canut.

En nom de l’Ajuntament agraeixo a totes les persones que han treballat per fer que aquestes festivitats es puguen dur a terme un any més en la nostra població i animo a tots a gaudir d’aquestes celebracions, que són part de les nostres tradicions i de la nostra cultura “, ha conclòs Alsina.

COMPARTIR