L’alcalde reprèn la petició a la UJI d’albergar el llegat de Manolo Safont a Onda

677

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, acompanyat de la tinent d’alcalde Encarna Ribes, ha mantingut una trobada amb la rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, Eva Alcón, per a reprendre les relacions després de la incorporació al lloc de la màxima dirigent universitària. Huguet ha destacat que “ha sigut una trobada molt fructífera, ja que hem pogut parlar de múltiples assumptes que poden ser beneficiaris per a ambdues administracions. En aquest cas, hem recordat l’acord que existia amb l’antiga direcció perquè el llegat de Manolo Safont, que està conservant la UJI durant aquests anys, puga passar al Museu del Taulell, que porta el seu nom, quan estiga preparat per a rebre-ho. Cal agrair a la institució universitària la cura que ha tingut d’aquest patrimoni durant aquests anys, però coincidim que el millor lloc per a la seva conservació és en el centre museístic de la nostra localitat”.

A més, l’alcalde i la rectora han abordat diversos temes de futur que poden millorar les relacions entre l’Ajuntament d’Onda i la Universitat Jaume I, ja que existeix un gran nombre d’estudiants de la localitat que cursen els seus estudis al centre castellonenc. “Volem tenir una estreta relació amb un centre de coneixement de reconegut prestigi com és la UJI, pensem que el futur de la nostra indústria i de la nostra economia ha de passar per la innovació i les universitats són el niu on creixen aquestes idees que van a millorar el futur, ja siga de la indústria ceràmica o del turisme, com dos exemples que afecten al nostre municipi”, ha indicat Huguet.

Finalment, l’alcalde ha conclòs dient que “des que vam començar a governar, aquest equip, en contra del que succeïa en la legislatura anterior, ha tingut molt clara aquesta importància del coneixement i l’educació perquè la ciutat avance. Així, vam voler tenir a la UJI en la nostra ciutat i obrim l’Aula UJI-Vila d’Onda, recuperant unes relacions amb la universitat que havien quedat malferides. A més, facilitem l’accés dels onders al centre de Castelló amb un autobús gratuït per a millorar aquestes relacions. Ara, explorarem possibilitats de nous acords per a seguir incrementant aquesta relació”.

COMPARTIR