L’app CeramiCS mostrarà el urbanisme de la provincia amb ceràmica de Castelló

1270

La Diputació de Castelló i el Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló (CTAC) han presentat hui en Cevisama l’appCeramiCS‘, una aplicació informàtica per a dispositius mòbils intel·ligents que permet la catalogació i localització dels entorns urbans de la província que compten amb aplicacions ceràmiques innovadores. D’esta manera, l’objectiu d’esta iniciativa és poder elaborar una base de dades especialitzades en obres arquitectòniques i espais urbans on s’utilitzen revestiments ceràmics com a protagonistes dins de l’àmbit de la província de Castelló.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha explicat que “el que pretén esta app és promoure l’ús de la ceràmica de la província de Castelló. Per a això, té localitzats tots els punts en què s’ha utilitzat ceràmica en entorns urbans en la província, aquells municipis, aquells llocs que tenen aplicada la ceràmica més innovadora”.

Amb un pressupost de 21.700 euros articulat amb una col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes, la Diputació ha materialitzat una gran idea dirigida a ajudar a la província a promoure l’ús de la ceràmica en entorns urbans.

Eixe és un dels nostres objectius, ajudar a estes més de 200 empreses de la província que estan ací en la fira Cevisama a potenciar este nou nínxol de mercat que obri grans oportunitats de futur al nostre sector. Com més ajudem a potenciar-ho més estem col·laborant amb totes les empreses de la nostra província”, ha assegurat Aguilella en la presentació d’esta nova aplicació en l’estand provincial de la Diputació en la fira Cevisama.

En eixe sentit, Aguilella ha assegurat que “esta aplicació naix amb eixa finalitat, posar en valor tot el producte que s’aplica en estos projectes, promoure que els ajuntaments s’animen cada vegada més a utilitzar este producte en els seus projectes, i que les empreses també comproven les aplicacions que s’estan realitzant en la província en eixe objectiu comú que perseguim que és convertir els nostres carrers i els nostres pobles en el millor aparador dels més innovadors usos ceràmics en entorns urbans com a grans ambaixadors de la nostra ceràmica de Castelló”.

Un gran aparador virtual de la ceràmica en els pobles de Castelló

A través de CeramiCS, entrant en cada un dels projectes l’usuari podrà obtindre informació referent a l’obra, a la ceràmica utilitzada en ella i passejar a través de la galeria de fotos. Pot també utilitzar les pestanyes de ‘favorit‘ i ‘visitat‘ per a tindre un orde de tots aquells projectes que més ens agraden i organitzar-nos una ruta per a visitar-los. També tenim l’opció ‘mapa’ que ens ajudarà a localitzar cada una de les obres que apareixen en l’aplicació i veure en tot moment quines obres tenim més prop del punt en què ens trobem.

A més de l’apartat d’obres arquitectòniques realitzades amb ceràmica, en el menú principal desplegable trobem altres continguts com l’apartat ‘la ceràmica‘ on apareix una història de la ceràmica en la nostra província i els enllaços a tots aquelles pàgines web i aplicacions sobre ceràmica per a saciar de coneixement a tots aquells usuaris que vullguen aprofundir o investigar més en la matèria.

Per a mantindre’ns informats sobre l’actualitat del món de la ceràmica, també apareix l’apartat ‘notícies’ per a estar a l’última de totes les novetats que oferix el sector.

Una aplicació feta en i per a Castelló

D’entre les distintes virtuts d’esta nova aplicació impulsada per la Diputació i posada a disposició del sector, el diputat ha destacat que s’ha creat “en i per a Castelló”.

I és que cal tindre en compte que este projecte naix del Treball de Final de Grau d’una alumna de la UJI, Florència Martina, que ha sigut tutorizado per professors de la UJI i pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de Castelló, amb la col·laboració tècnica de l’Institut de Tecología Ceràmica (ITC).

Ja disponible per a la seua descàrrega i enriquiment

L’app CeramiCS és una aplicació viva que requerix la interacció dels seus usuaris. És per això que en l’apartat PARTICIPA, es poden aportar tots aquells suggeriments d’espais urbans de la província de Castelló on la ceràmica s’haja utilitzat d’una forma innovadora perquè el Comité Tècnic puga avaluar-la i afegir l’obra al catàleg.

Periòdicament es reunirà un comité tècnic que valorarà la importància de tota la informació que arribe i s’anirà incloent en l’aplicació tal com comprove que la millora”, ha conclòs Aguilella.

COMPARTIR