L’Escola de Participació engega un taller pràctic d’obligacions documentals per a les associacions festeres de Castelló

1323

La Regidoria de Participació, encapçalada per Ali Brancal, a través de l’Escola de Participació ha engegat un taller pràctic d’obligacions documentals per a associacions festeres. Es tracta d’un curs on les associacions acudeixen amb les seues carpetes de documents i ordenen tot el material, i el professorat de la Fundació Horta Sud va guiant i tractant de resoldre els dubtes i les novetats més actuals en tot allò referent a coses com modificar els estatuts, com actualitzar el CIF després de canviar la junta directiva, les obligacions del registre d’associacions, què han de comunicar obligatòriament als censos en que estan inscrites o com ser entitat de voluntariat, entre d’altres.

A més, tracta assumptes com les obligacions de transparència per a associacions i fa una petita introducció a les obligacions fiscals i a les assegurances necessàries per a una associació. Aquestes obligacions documentals són molt semblants a la resta d’associacions, amb la peculiaritat que poden inscriure’s en el registre de seus festeres de la Generalitat Valenciana on es racionalitza l’obertura de locals amb diferents graus i serveis durant els períodes festius, facilitant la convivència entre els i les festeres i el descans.

El taller forma part de la bateria dels 18 cursos per a associacions que té en marxa l’Escola de Participació adreçats específicament a associacions de tot tipus. Castelló té actualment més de 700 associacions al seu registre municipal que treballen cada dia per millorar l’oferta cultural, les festes, les campanyes cíviques, l’activitat sociocultural a les escoles o la situació dels i les veïnes, entre d’altres factors. Per aquest motiu, la seua formació és molt important, tant per tindre unes associacions fortes i preparades per afrontar el seu dia a dia amb la legalitat controlada, com per a facilitar la feina de les juntes directives d’aquestes.

COMPARTIR