L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués i el president de la Diputació, Javier Moliner, han visitat les obres de la remodelació del carrer Torre Sant Vicent incloses en el projecte d’innovació ambiental europeu, Life Cersuds. La visita s’ha realitzat en l’entorn de la celebració de la quinta jornada del grup regional que promou el desenrotllament d’este innovador projecte i en el que es troben, junt amb l’ajuntament de Benicàssim, l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC), la Universitat Politècnica de València (UPV) , el Centre Ceràmic de Bolonia (CCB-Italia) , Cel Instituto de Tecnología Cerámica (ITC), la Universitat Politècnica de València (UPV), el Centro Cerámico de Bolonia (CCB-Italia), CHM Obras e Infraestructuras, S.A., el Centro Tecnológico da Cerâmica e do Vidro (CTCV-Portugal) i l’empresa Trencadís de Sempre, S.L.
Susana Marqués, ha explicat que «la nostra vocació és estar en constant revisió de les nostres formes de governar i dirigir al ciutat per a acostar-les a resultats que afavorisquen eixe creixement equilibrat i eficiente.Para Benicàssim, poder participar en este programa europeu ha sigut un privilegi. Perquè rebre la valoració necessària com a projecte Life, ja denota els excel·lents principis i novetat que inclou el projecte. I perquè, compartir experiències, intercanviar coneixements i poder crear entre tots una nova forma de fer les coses, ens situa en l’àmbit dels revolucionaris, dels que treballen proactivament per millorar. I això és el que Benicàssim vol demostrar».
Com han explicat els tècnics que estan desenrotllant el projecte de rehabilitació del carrer, l’obra podria estar acabada al llarg del mes de juny o principis de juliol i açò permetria començar a contrastar la seua eficàcia ja al llarg de l’estiu.
El projecte LIFE CERSUDS (Ceramic Sustainable Urban Drainage System), incorpora un sistema que consisteix en una superfície permeable la pell de la qual està formada per un nou material, de baix impacte ambiental, basat en l’ús de taulells ceràmics en estoc, amb baix valor comercial. Este sistema pot arribar a reduir l’aigua d’escolament superficial quasi en un 90% i reutilitzar-la per al reg, a més de reduir la contaminació difusa i millorar la qualitat de les aigües respecte a altres sistemes tradicionals. A més, amb el seu ús l’eliminació de contaminants pot arribar a més del 70% en hidrocarburs, més del 50% en fòsfor, més del 65% en nitrogen i més del 60% en metalls pesants, a més d’aconseguir una substancial reducció d’emissions de CO2.