Més atenció sanitaria a Borriana i l’Hospital de la Plana a causa de l’Arenal Sound

843

El Departament de Salut de la Plana ha dissenyat un dispositiu sanitari que contempla el reforç assistencial tant en els punts d’atenció primària i d’urgències en el municipi de Borriana com en el servei d’Urgències de l’Hospital Universitari de la Plana, situat en la localitat veïna de Vila-real.

Així, des de hui dimarts 31 de juliol i fins divendres que ve, 3 d’agost es reforcen amb més personal sanitari i major horari assistencial el consultori auxiliar del Grau, situat al carrer Mestre Rodrigo, una via molt pròxima a la zona d’acampada de Malva-rosa. Aquest centre comptarà amb personal mèdic i d’infermeria des de les 8 fins a les 20.30 hores. La zona marítima compte també amb el consultori auxiliar del Port, situat en l’avinguda Mediterrània, que romandrà obert de 8 a 15 hores.

Per la seua part, el centre de salut integrat CSI Borriana II, situat en la zona urbana també pròxim al càmping de Malva-rosa, disposa d’un reforç de facultatiu i infermeria en horari matinal, de 8 a 15 hores, també de dimarts a divendres.

Les urgències seran ateses en el punt d’atenció continuada del Centre de Salut Borriana I, situat en l’avinguda de Nules i tindrà un horari assistencial de 24 hores, des del dimarts 31 de juliol fins al diumenge, 5 d’agost. Així mateix també s’ha reforçat el servei d’Urgències de l’Hospital Universitari de la Plana, situat en el km. 0,5 de la carretera de Vila-real a Borriana. Aquest servei s’ha reforçat amb personal mèdic, personal d’infermeria i tècnics de cures auxiliars i oferirà assistència ininterrompuda les 24 hores del dia des de l’inici fins al final del festival.

L’objectiu d’aquest pla és garantir l’atenció sanitària dels veïns del municipi de Borriana i fer-la compatible amb l’assistència als assistents a la cita musical Arenal Sound 2018, a més de vetlar per la salut de tota la població.

Onada de calor

El Departament de Salut de la Plana recorda als assistents al festival que, seguir els consells previstos en el programa de prevenció d’onada de calor, (http://www.ceam.es/ceamet/val/temperatura/infozonas.html), com utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars, a més de protegir-se el cap amb una gorra o barret i evitar exposar-se al sol de forma prolongada. Així mateix s’ha de beure bastant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga set; evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents, decantant-se per plats freds, fruites i verdures fresques. Es pot obtindre més consells preventius en sp.san.gva.es/calor

Espais lliures de violència de gènere

El Comité de Violència de Gènere del Departament de Salut de la Plana ha distribuït entre els punts assistencials de Borriana la guia ‘Espais segurs i lliures de violència de gènere’, recordant als joves que assisteixen al festival que els professionals sanitaris poden ajudar i orientar sobre els drets i els recursos existents. La guia ofereix a més telèfons d’ajuda com el 016 i altres consells per a evitar situacions de risc. Més informació en l’adreça web http://www.san.gva.es/espacio-libre-de-violencia-de-genero

COMPARTIR