Més de 180.000 viatgers utilitzen el transport públic durant les festes de la Magdalena

1226

El transport públic es consolida com a alternativa al vehicle privat també en Magdalena. Per tercer any consecutiu augmenta la xifra global de viatgers durant la setmana de festes i enguany s’ha situat per sobre dels 180.000, incloent els serveis ordinaris de bus i TRAM i el dispositiu especial dissenyat per la Regidoria de Mobilitat i la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori. El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Castelló, Rafa Simó, ha destacat a més que la mitjana diària també ha tornat a situar-se per sobre dels 18.000 usuaris, des del divendres 2 fins al diumenge 11 de març.

La xarxa municipal d’autobusos ha assolit els 65.333 usuaris mentre que en el cas del TRAM la xifra s’ha situat en 93.676 passatgers i en la xarxa interurbana, que inclou la línia del Grau per Germans Bou, ha sumat 23.319 viatgers, pel que en total el transport públic de Castelló va assolir els 182.328 usuaris en 10 dies (els nou de festes fundacionals i el divendres de la vespra) front als 179.929 de l’any passat. “Des de la Regidoria de Mobilitat mantenim la nostra aposta per convertir el transport públic en una alternativa real a l’ús del vehicle privat en els desplaçaments urbans també en Magdalena, precisament en una setmana en què hi ha nombrosos carrers tallats i més limitades les places d’aparcament”, ha afirmat l’edil.

Per la seua banda, el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, s’ha mostrat “molt satisfet amb el funcionament del TRAM durant aquestes passades festes de la Magdalena, que han suposat la consolidació dels canvis introduïts l’any anterior i que el dispositiu s’haja tancat sense pràcticament queixes per part dels usuaris”. Domingo ha apuntat que “en els pròxims anys seguirem reforçant el servei perquè els usuaris seguisquen confiant en el transport públic”.

Simó ha agraït als usuaris la seua aposta per utilitzar l’autobús i el TRAM durant la Magdalena “perquè suposa una aposta per la mobilitat sostenible”. Els dos dissabtes de les festes han tornat a repetir com a dies amb major demanda. A més de les línies habituals d’autobusos, que es van adaptar a la programació festiva, la Regidoria de Mobilitat va dissenyar un dispositiu especial per a la Magdalena que incloïa servei 24 hores els dos caps de setmana en la línia que connecta el pavelló Ciutat de Castelló i l’Hospital General, una ruta circular que enllaçava amb fires, mercats, fondes, etcètera, i tres rutes especials de mascletades.

Cal recordar que en 2017 Castelló va aconseguir el seu rècord històric de viatgers en transport públic amb més de 6,5 milions de passatgers sumant els usuaris de línies urbanes, interurbanes i TRAM. “La creació de tres noves línies i la millora de freqüències i ampliació de serveis impulsada al novembre de 2016 per Mobilitat està contribuint a impulsar l’ús del transport públic en la nostra ciutat”, ha subratllat el regidor Rafa Simó.

COMPARTIR