Morella presenta les festes de Sant Antoni 2018

1300
Sant antoni morella 2018

Morella ha presentat la programació d’actes del Sant Antoni 2018. La festa del foc al gener se celebra a Morella aquest cap de setmana i compta amb activitats tradicionals que involucren als veïns i veïnes a participar al llarg de tota la festivitat. La presentació l’han realitzat la Presidenta de la Confraria de Llauradors, Sonia Traver, i el regidor de desenvolupament rural, Rafa Pallarés. D’aquesta manera, les principals activitats del Sant Antoni morellà es mantenen en un any que no hi ha majorals.

Rafa agraïa a “la Confraria de Llauradors l’organització d’aquesta festa tradicional tan participativa, ja que és la més important de l’hivern en aquesta zona”. A més, l’edil ha comentat que “la Vida del Sant, la barraca i les representacions de la Llaurà i la Sembrà, el Contrabando o el Mondongo estaran presents al Sant Antoni 2018”. D’altra banda, la Presidenta de la Confraria, Sonia Traver, ha volgut “animar als morellans i morellanes a què hi haja majorals per a l’any que ve i fer la festa més participativa”.

El divendres, 19 de gener, comença oficialment la festa de Sant Antoni, però els dies previs s’ha estat treballant perquè tot estiga enllestit. A més, el dijous es beneeix el panoli a la casa de la Confraria a les 13.00 hores. Així, poden començar tots els actes previstos per al cap de setmana.

Programació d’actes de Sant Antoni a Morella

El divendres, 19 de gener comença la jornada amb la vestida de la barraca a la plaça de l’església. A la vesprada, a les 20.00 hores comença la Santantonà des de la Casa la Confraria i a continuació es representa la Vida del Sant i la Cremà de la barraca. A partir de les 23.30 hores la tradicional Ronda i Estudiantina amb la Rondalla de Morella.

El dissabte és el dia que concentra més activitats del Sant Antoni. A les 9.30 hores, despertà a càrrec dels Gaiteros de Morella. A les 10.30 hores Pujà del Sant des de la Confraria fins a la Basílica Arxiprestal. A les 13.00 hores, Retaule de les Grupes acompanyats de l’Associació Musical Mestre Candel i els Gaiteros de Morella. En finalitzar, Benedicció dels animals. A les 16.30, representació del Contrabando, la Sembrà i la Llaurà, la Gostera i el Mondongo. A la nit, sopar de germanor a les 22.00 hores i orquestra.

COMPARTIR