Onda programa activitats per a posar en valor el Toll d’Ascla i sumar un nou atractiu turístic

1099

L’Ajuntament d’Onda, a través de l’àrea de Sostenibilitat i Dinamització Econòmica que dirigeix el tinent d’alcalde Ángel Badenas, ha presentat avui la iniciativa ‘Apadrina una au’ amb l’objectiu de posar en valor el paratge natural del Toll d’Ascla a través d’una nova col·laboració amb l’associació local Grup Au d’Ornitologia. En aquest sentit, Badenas ha assenyalat que “l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet sempre ha mostrat la seva preocupació per defensar el patrimoni d’Onda, tant monumental com a mediambiental. És per açò que, tornem a unir esforços amb el Grup Au amb la finalitat de conèixer per a conservar els paratges naturals que ens envolten i, alhora, sumar un nou atractiu turístic per a la ciutat”.

Durant aquesta nova iniciativa, que es durà a terme al Toll d’Ascla, el Grup Au anellarà durant deu dies, en diumenges consecutius, diferents aus. En aquesta activitat, que està oberta al públic, participaran tant associacions locals com a provincials que, cada jornada, apadrinaran una au. “Aquest apadrinament serà un acte merament emocional i durant tot l’any el Grup Au informarà a l’associació corresponent del desenvolupament de la seva au en els diferents enclavaments que aquests experts estudien, com el paratge natural del Penyagolosa, el paratge protegit de la desembocadura del Millars, el Clot de la Mare de Deu, o el Toll d’Ascla, entre uns altres”, ha explicat el president del Grup Au, Joan Castany.

L’activitat arrancarà el proper diumenge, 22 d’abril, i es durà a terme de 9.00 a 13.00 hores al paratge del Toll d’Ascla. És una activitat oberta a tot el públic que vulga assistir, que podrà portar-se l’esmorzar per a gaudir-ho enmig de la naturalesa. La primera associació a apadrinar una au serà l’agrupació fotogràfica ondera de L’Art de la Llum, i la seguirà l’Associació de Patchwork d’Onda.

Amb aquesta activitat que organitza l’Ajuntament d’Onda, l’actual equip de govern reforça entre els onders el sentiment de conservar el mitjà natural que li envolta, alhora que posa en valor el Toll d’Ascla convertint-ho en un atractiu turístic per a tots aquells amants de la vida natural. En aquesta línia, Badenas ha destacat que “és un deure ètic i moral de tots cuidar i preservar el privilegiat entorn que posseïm. I amb aquesta activitat no solament protegim el medi ambient, també sumem un nou recurs turístic que atraurà visitants a Onda, de manera que ajudem a créixer i diversificar l’economia de la ciutat”.

COMPARTIR