Onda reforça el seu compromís en la lluita contra la violència de gènere

770

Aquesta setmana s’ha celebrat a l’Ajuntament d’Onda la Comissió Tècnica de Violència de Gènere. Aquesta reunió ha tingut com a principal focus d’actuació el seguiment del Sistema de Protecció Integral ‘VIOGEN’ i la coordinació entre els diferents agents que intervenen en tan delicada labor. La tinent d’alcalde Mari Carmen Aguilella afirma que “és un problema que hem de posar-li solució entre les diferents administracions, per la qual cosa aquesta reunió serveix per a actuar de manera més eficient i així millorar la seguretat de les víctimes. Dins de les possibilitats de l’Ajuntament, el consistori està duent a terme campanyes i diverses accions perquè no existisquen més casos de violència de gènere”.

Així la reunió ha estat integrada pels representants de diferents departaments i agents implicats en el desenvolupament d’aquest programa com ha sigut el cas de Policia Local, Guàrdia Civil, Serveis Socials Municipals, Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte de Vila-real, la Unitat de Violència de Gènere de la Subdelegació del Govern a Castelló, Centre Dona 24 Hores i Punts de Trobada Familiar.

Durant la reunió s’ha abordat l’evolució de l’estat de les víctimes de violència masclista que resideixen a Onda, fent un repàs individual a través dels encarregats de les respectives seccions de seguiment de víctimes de Policia Local i Guàrdia Civil. Posteriorment s’ha avaluat la distribució que tenen tots dos cossos de seguretat per a dur a terme noves assignacions sobre la base del conveni de col•laboració amb el qual es treballa en aquesta matèria.

A més, durant la comissió s’ha informat de les diferents campanyes de prevenció, sensibilització i conscienciació “No és No”, “Cuida’t”, o “Comporta’t en la xarxa, no més violència”, que s’estan duent a terme des de diferents àrees del consistori, en coordinació: Serveis Socials, Igualtat i Policia Local.

Aguilella explica que “des de l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet volem fer d’Onda una ciutat segura per a totes i tots, per aquest motiu seguirem treballant, dins de les nostres possibilitats, a millorar la qualitat de vida i conscienciar a la ciutadania, ajudant a les víctimes i conscienciant a la societat en general de la importància de reduir les conductes masclistes”.

COMPARTIR