Peníscola fa balanç positiu de les seues Festes Patronals

712

La regidoria de Festes de l’Ajuntament de Peníscola ha fet balanç aquest matí dels deu dies de Festes Patronals celebrats en el municipi. La regidora de l’àrea, Raquel París, ha subratllat la gran participació en tots els actes i la inexistència d’incidències notables en el desenvolupament de les diferents activitats.

París ha destacat el balanç positiu de les activitats integrades dins de la programació festiva. Les dues actuacions musicals, el Tribut a Mecano i el concert del grup Camela, han aconseguit èxit de participació aconseguint la venda de 1.000 i 2.360 entrades respectivament.

En matèria de repercussió econòmica, la regidora ha destacat “l’alta ocupació hotelera registrada en els dies de festes, que ha superat el 90% de mitja” xifra que “demostra la importància dels festejos i la seua capacitat d’allargar la temporada turística estival”. Des de la regidoria ha volgut felicitar i agrair a totes les entitats, comissions i coordinadora de penyes la seua contribució al desenvolupament dels festejos, així com a la Reina – Lídia *Oms – i la seua Cort d’Honor la seua tasca representativa.

Una de les novetats d’enguany va ser la venda amb finalitats benèfics de les polsera “Peníscola solidària” a favor de la Creu Roja local i l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Peníscola. Les polseres es podien obtindre durant la setmana prèvia a les festes i en actes puntuals durant elles, aconseguint una xifra de vendes de 3.600 polseres a un preu de 1€ cadascuna.

La regidora ha anunciat també que “si cal citar un incident podríem parlar de la Desfilada d’Entrada de Moros i Cristians, el qual es va retardar donades les condicions meteorològiques, però finalment les esquadres van eixir al costat de les associacions musicals per a dur a terme un dels actes més majestuosos i impactants dels festejos”.

Per la seua part, l’alcalde, Andrés Martínez, ha volgut agrair també a totes les entitats que fan possible el desenvolupament dels actes, així com als serveis de neteja, de Brigada Municipal i a les Forces de Seguretat. Martínez ha subratllat la “labor incansable que realitza la regidora de Festes per aconseguir any rere any que, les nostres, siguen unes festes inigualables i per que puguem fer un balanç positiu d’uns dies únics per a la ciutadania en els quals regna la tradició, la festa i el turisme; continuarem al costat dels costums, perquè són aquestes les que ens fan créixer com a poble”.

COMPARTIR