Se incrementen les intervencions dels bombers d’Alacant en 153 serveis durant la Setmana Santa

1275
27/03/2018 ALICANTE.- incendio de un almacen de chatarra en el poligono industrial de Carrus en Elche / CONSORCIO PROVINCIAL BOMBEROS

Els bombers del Consorci Provincial d’Alacant van efectuar un total de 409 intervencions des del 23 de març fins al 2 d’abril coincidint amb les dates de Setmana Santa, la qual cosa suposa 153 més que les registrades en el mateix període de l’any anterior. El diputat d’Emergències, Jaume Lloret, ha destacat “el treball seriós, rigorós i responsable de tot l’operatiu en uns dies especialment complicats pel vent, els incendis i el volum de tráfico”.

“Ha sigut una Setmana Santa molt complicada a nivell operatiu, però bé resolta”, ha destacat el responsable provincial, qui ha detallat que la mitjana d’intervencions diàries ha sigut de 37,18 en els onze dies computats de 2018, “si bé, les fortes ratxes de vent entre els dies 23 i 25 del passat març van elevar les intervencions, només en eixes dates, a un total de 185”.

En total, els tretze parcs corresponents a les huit zones operatives del Consorci Provincial van actuar en diferents sinistres en un total de 71 municipis, és a dir, més del 50% del total de localitats consorciades (140). Per zones operatives, el nombre més gran d’intervencions ha sigut en el Baix Segura, amb 83, seguida pel Baix Vinalopó, amb 81, les dos comarques que van registrar majors ratxes de vent. Quatre localitats -elx, Orihuela, Torrevieja i Alcoi- van acumular més d’un 25% de les intervencions.

El principal motiu de les actuacions ha sigut el dany material en vivenda a causa del vent amb un total de 49 entre els dies 23 i 25 de març. Pel que fa a les intervencions motivades per qüestions relacionades amb el tràfic, la xifra es va elevar a 43 al llarg dels onze dies avaluats, ja fora per incendi de vehicle, rescat d’atrapats en accident, atenció a ferits o obstacles en via. El Grup de Rescat, per la seua banda, va efectuar set intervencions amb l’helicòpter Alfa 1. A més, els bombers del Consorci van ser requerits per a un total de 34 incendis en vivenda i van realitzar 25 obertures de porta. A més, van extingir 24 incendis de vegetació, 14 rurals i 6 forestals.

En un àmbit més urbà, van atendre nou incendis en solars i set incendis industrials, un d’ells a Elx, en el que va caldre emprar més de 60 hores per a la seua extinció. Les intervencions per a la retirada de ruscos, no obstant això i precisament per la inestabilitat climatològica, van ser menys que el passat any, en concret 19, un volum de quasi dos diàries.

Respuesta d’àmbit provincial

“Una vegada més -ha manifestat Lloret- el Consorci ha donat una resposta integral d’àmbit provincial. S’han reforçat parcs quan ha sigut necessari i s’ha treballat conjuntament quan ha fet falta”.

El diputat ha subratllat, finalment, que “estem en un període de l’any que requerix molta atenció. Ens enfrontem a fenòmens tradicionals i a noves tipologies d’Emergències i, en tots els casos, els bombers del Consorci demostren estar sempre a l’altura de les circunstancies”.

COMPARTIR