UTE Alacant arreplega 16.000 quilos de residus pel dia amb el reforç especial de 150 operaris

1216

UTE Alacant arreplega i neta 16.000 quilos de residus pel dia en els carrers del centre en Setmana Santa amb el reforç especial de 150 operaris”

L’Ajuntament d’Alacant informa que l’empresa adjudicatària del servici de neteja i arreplega de residus de la ciutat, Ute Alacant, ha desenrotllat amb motiu la Setmana Santa un dispositiu extraordinari de neteja on s’han retirat dels carrers del centre de la ciutat i les zones de l’entorn de contenidors per on passen processons durant el dia més de 16.000 quilograms de residus.

L’edil socialista de Neteja, Fernando Marcos, ha destacat que amb el dispositiu de reforç organitzat “hem aconseguit tindre els nostres carrers del centre netes estes festes i els servicis extraordinaris han funcionat molt bè”, assenyalant que per a això hem incrementat els operaris diaris i la neteja abans i després dels recorreguts dels passos, i netejat les vies amb aigua a pressió a primera hora del matí per a eliminar les restes de cera i mantindre Alacant net diàriament.

Així, durant esta Setmana Santa, amb 78 equips mecanitzats i 150 operaris, s’ha prestat una major atenció a totes les zones pròximes al recorregut de les processons on milers d’alacantins i turistes acudixen al centre per a disfrutar de la nostra Setmana Santa. Respecte a les critiques de restes de fem fora dels contenidors en el Portal d’Elx, d’un grup de l’oposició, informar que el fem es va depositar fora dels contenidors per algun local i els dits contenidors contigus es trobaven buits.

En este sentit Fernando Marcos va indicar que els contenidors soterrats es tanquen per les tribunes i les processons en Setmana Santa, i hi ha un servici especial durant tot el dia que està passant cada 45 minuts o menys per tots els punts per a retirar les residus depositats fora, que inclou també el casc històric i tots els punts on es retiren els contenidors pel pas de processons.

“En el Portal d’Elx reforcem amb dos contenidors més, que en cap moment han estat ni plens ni desbordats, i les persones que van deixar eixos residus els podrien haver utilitzat en compte de depositar-los fora, ja que a causa d’este acte incívic d’un comerç que va traure les caixes de fruita i bosses fora dels mateixos es va produir una acumulació de residus en este punt concret” va explicar Marcos.

Per este motiu l’edil de Neteja tatxa la critica de Ciutadans de “desproporcionada, injusta i irresponsable pel dany que fa a la ciutat, i perquè amb un fet puntual d’un acte incívic no es pot qüestionar l’efectivitat de tot el reforç de Setmana Santa de neteja municipal ni mentir perquè com es veu en la foto els contenidors no estaven desbordats com ells diuen sinó buits”.

A més l’edil va demanar als regidors de l’oposició a què no utilitzen un tema tan seriós i sensible com el fem i la neteja de la nostra ciutat per a “Treure rèdit polític i la fiquen dins del contenidor”, animant-los així que participen amb la regidoria a través de les campanyes que hem posat en marxa per a evitar que el fem es depossite fora d’hora, i denuncien estes actituds en les seues critiques públiques perquè es depositen els residus dins dels contenidors mantenint la ciutat neta.

La regidoria de Neteja i la Ute van col·locar fa uns mesos en els contenidors de la ciutat un adhesiu per a informar els ciutadans i els locals comercials i d’oci dels horaris per a traure el fem establits en l’Ordenança municipal de Neteja de l’Ajuntament d’Alacant, on es recorda que incomplir-los comporta una infracció greu amb multa de 780 euros.

L’edil hi ha assenyalat que és necessari una major implicació ciutadana i sol·licita per a això 'responsabilidad' amb el compliment de l’ordenança de neteja, perquè les dades posen de manifest que si tots realitzem un xicotet esforç diari a mantindre neta la nostra ciutat podríem obtindre grans resultats.

A més recorden a la ciutadania en els adhesius que es prohibix traure el fem fora de l’horari establit: d’octubre a abril és de 20:00 a 24:00 hores, i de maig a setembre de 21:00 a 24:00 hores, i en els nuclis d’edificis de les partides rurals, on l’arreplega és diürna, l’horari serà des de les 20:00 hores fins a les 8:00 hores de l’endemà. Així també s’informa del telèfon per a l’arreplega gratuïta d’efectes 900729729, i el número per a incidències que es poden comunicar per wasap en el 670086411.

Per la seua banda recordar que a estos servicis i les labors de neteja en Setmana Santa es dediquen cada dia 18 operaris, 4 bótes, 2 barredoras, una fregadora, 3 suports mecanitzats i 1 camió en el servici de neteja del centre, i en la vesprada, el consistori ha assignat a estes tasques un equip de 16 operaris mecanitzats, que han cuidat de la neteja de la zona centre i dels recorreguts de les processons en la ciutat. A més per a la trobada del Domingo, 01 d’abril, en la Plaça de l’Ajuntament, els operaris d’Ute Alacant van escometre la neteja amb el bufat de la plaça i dels carrers adjacents fins a deixar-les netes.

Reforç de neteja en les platges.

Així mateix la neteja de les platges del terme municipal d’Alacant s’ha vist incrementada també en Setmana Santa amb el servei de temporada. El servei habitual de les platges durant l’hivern, compost per una tractor limpiaplayas, que neta totes les platges de forma rotativa al llarg de la setmana, i dos operaris amb vehicle auxiliar, que realitzen la neteja de dilluns a dissabte en horari de matí, es veu incrementat de manera que el servici de les platges passa a realitzar-se al llarg de tota la jornada de dilluns a diumenge.

A la nit, 3 màquines limpiaplayas han realitzat la neteja de l’arena i vores de totes les platges: Urbanova, Postiguet, Albufera i Sant Joan. Acompanyats d’un operari que ha realitzat les labors de seguretat per a evitar possibles accidents mentres treballen les màquines. Al matí, diversos equips d’operaris amb vehicle auxiliar han netejat i buidatge de totes les papereres de les platges i cales i la neteja manual de les zones on no poden netejar les màquines limpiaplayas.

Al migdia, s’ha realitzat un manteniment de totes les platges, per mitjà d’un operari amb vehicle auxiliar, per a buidar les papereres que s’hagen pogut anar omplint al llarg de la jornada i netejar les possibles acumulacions de brutícia puntuals que hagen pogut eixir.

Finalment, en el servei vespertí, dos nous operaris amb vehicle auxiliar han recorregut totes la platges per a realitzar l’última neteja de les mateixes. Este increment de servici en la neteja de les platges, i el fet d’iniciar-ho una setmana abans de les festes de Setmana Santa, permet realitzar treballs de condicionament per a deixar en perfecte estat les platges abans del període vacacional. D’esta manera, s’han instal·lat i reforçat més papereres en totes les platges i cales per a donar servici a tots els usuaris; s’han realitzat neteges exhaustives dels murs, zones de passarel·les, zones de jocs infantils i zones esportives; i s’han eliminat les males herbes que han eixit durant l’hivern.

L’illa de Tabarca també s’ha vist incrementat el seu servei de neteja amb un operari en torn de matí de dilluns a dissabte, a més s’ha realitzat la retirada de les algues de la platja de l’illa. Finalment, també s’ha netejat de les algues la zona de bany de Sant Gabriel.

COMPARTIR