València acollirà al juny el congrés internacional per a l’aplicació de la nova xarxa 5G

2125
La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, atén els mitjans informatius per a informar sobre la reunió mantinguda amb els rectors de la Universitat de València, Mavi Mestre, la Universitat Politècnica, Francisco Mora, el director de ITEAM-UPV, Narcís Cardona i el conseller d'Hisenda, Vicent Soler. Palau de Congressos.

El pròxim mes de juny València serà la seu del Congrés Internacional d’aplicació de la nova xarxa 5G (EuCNC 2019 i Global 5G Event). Este esdeveniment, que se celebrarà en el Palau de Congressos, servirà com a punt de trobada per als investigadors i les principals empreses del sector de tot el món entorn de la cobertura 5G. Amb motiu d’este esdeveniment, l’Ajuntament de València, la Generalitat Valenciana, la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat de València Estudi General (UVEG), han signat un conveni amb l’objectiu de realitzar «un desenvolupament i coordinació d’accions conjuntes dirigides al fet que València siga ciutat 5G».

Amb motiu de l’acord de col·laboració, este matí s’han reunit la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez; la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre; el rector de la Universitat Politècnica, Francisco Mora; el director de ITEAM-UPV, Narcís Cardona i el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, per a organitzar el Congrés 5G.

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha destacat que «serà l’esdeveniment on per primera vegada en tota Europa es posaran en marxa i es faran demostracions reals de la tecnologia 5G en productes i servicis». A més, els dies del congrés, paral·lelament a l’esdeveniment es faran demostracions en diferents punts de la ciutat per a acostar esta tecnologia d’avantguarda a la ciutadania.

D’altra banda, Gómez ha assenyalat que «s’ha signat un acord de col·laboració amb les universitats públiques de València i la Generalitat perquè les demostracions i el desenvolupament arriben a tota la ciutat». El conveni tindrà una duració de dos anys i establix la possibilitat d’incorporar nous col·laboradors.

El conseller Vicent Soler ha explicat que «este conveni acull un repte per a una ciutat en canvi, i és per això que volem que València siga una ciutat referent». «Són molt importants els canvis que esta novetat significarà per a la vida quotidiana i per a les empreses», ha afegit.

Així mateix, la regidora Sandra Gómez ha explicat que «arran d’este esdeveniment es conformarà un campus i es realitzarà un màster, conjuntament amb la UPV i la UVEG, per al desenvolupament i aplicació de la tecnologia 5G». A més, «a partir de juny València serà la primera ciutat del món que començarà a desenvolupar aplicacions i demostracions reals de l’aplicació de la xarxa 5G», ha afegit. D’altra banda, a partir de juny també es començarà a experimentar esta nova tecnologia i totes les oportunitats que oferix juntament amb les empreses de la ciutat.

COMPARTIR