València mostrarà en FITUR un model de turisme basat en el creixement sostenible

2767

La ciutat de València estarà present, un any més, en la Fira Internacional de Turisme (FITUR), que se celebrarà a Madrid del 22 al 26 de gener. En esta trobada de professionals i representants de mercats receptius i emissors de turisme, l’Ajuntament mostrarà el seu «model turístic que, basat en el creixement sostenible, genera beneficis socials i econòmics per a la ciutat». En l’espai destinat a la promoció de València, el món de les falles, i concretament la pirotècnia adquirirà protagonisme. Entre els atractius per als visitants destacarà la possibilitat de veure, amb ulleres virtuals, el vídeo d’una mascletà de 360 graus. A més, València tindrà presència en tres fires que s’emmarquen en Fitur: la relacionada amb la Salut, la vinculada al cinema i la que se centra en el turisme LGTB+.

El regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, ha informat de la presència de l’Ajuntament en este certamen, «en el qual es farà ressò del bon moment turístic que viu la ciutat». «El turisme a la ciutat de València continua registrant dades positives, i la rendibilitat de l’activitat continua incrementant gràcies al model turístic pel qual hem apostat, compatible amb una ciutat que manté l’autenticitat dels seus barris», ha explicat després de recordar que, actualment, «la connectivitat creix, mentre que la ciutat cada dia té una agenda (cultural, esportiva, i gastronòmica) més interessant, despertant major interés tant a nivell i internacional».

Emiliano García ha explicat que l’espai de Fitur destinat a València estarà presidit per la imatge de la Ciutat de les Arts i les Ciències, i comptarà cada dia amb presència del món faller. En esta mateixa zona es duran a terme trobades professionals, reunions amb més de 70 aerolínies, turoperadors i altres professionals del sector turístic.

Entre els acords previstos, ha destacat el que se signarà amb la Corunya i amb Oviedo, per a impulsar una promoció creuada entre ciutats, així com els que es duran a terme per a millorar la coordinació entre administracions que afavoreix el desenvolupament de grans projectes que superen a l’entorn municipal.

«Creiem que la generació de sinergies entre Ajuntament, Diputació i Generalitat València ens aporta beneficis (econòmics, socials i mediambientals) a tots, i ens converteix en un sector amb major capacitat d’actuació i influència», ha assegurat.

En el marc de Fitur 2020 també es donarà a conéixer el Fest/N, «un certamen que entén la gastronomia com a art, i fusiona totes dues disciplines oferint experiències úniques i irrepetibles». Esta iniciativa, impulsada des de Visit València, compta amb la col·laboració de Turisme Comunitat València, a més de Renfe i Vueling.

TURISME ESPORTIU I RUTA DE SHOPPING

València també es farà ressò de l’increment del turisme esportiu a la ciutat. «De fet -ha explicat Emiliano García- són moltes les cites esportives que té la ciutat al llarg de l’any, algunes d’elles les que presentarem en FITUR com, per exemple, el 40 Marató València Trinidad Alfonso».

Així mateix, en Fitur es parlarà de la pròxima edició del Webit València 2020, «esdeveniment de referència en matèria d’innovació i tecnologia, que se celebrarà entre el 17 i el 20 de juny en La Marina de València, i de DreamHack València, «que és la major competició internacional de professionals d’esports que se celebra enguany a Espanya, i la cita anual més important per als gamers espanyols». Se celebrarà del 2 al 4 de juliol en Fira València amb una previsió de 70.000 visitants.

A més, ha afegit el regidor, «Visit València ha llançat, en el marc del programa València Shopping, 5 rutes turístiques per comerços emblemàtics de la ciutat, amb l’objectiu de visibilitzar el comerç local com a element imprescindible de la identitat de la ciutat, dinamitzar la despesa entre els visitants i posar en valor posar el producte “Made in València” i el comerç valencià»

Finalment, Emiliano Garcia ha assegurat que en Fitur també es parlarà del Sistema d’Informació Turística SIT que impulsa Visit València. «Esta eina, que aglutina i analitza informació de diferents fonts, permet centralitzar les dades utilitzades per l’administració i el sector amb la finalitat d’obtindre un major coneixement de la realitat turística valenciana i una millor gestió».

El regidor Emiliano García ha comparegut acompanyat del director gerent de la Fundació Visit València, Antonio Bernabé, qui ha destacat que en Fitur es realitzaran més de 23 cites amb directors d’oficina que responen als mercats prioritaris de València per a treballar amb ells tot el calendari d’activitats de promoció durant l’any.

COMPARTIR