Els bombers del SPEIS extingeixen un incendi en un habitatge en la Albufereta amb cinc ferits lleus

5567

La Regidoria de Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant informa que els bombers del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de l’Ajuntament d’Alacant (SPEIS), s’han desplaçat hui per a extingir un incendi que s’ha iniciat en un quart pis d’un edifici situat en l’Avinguda *Condomina, 19, on han resultat cinc persones ferides lleu per inhalació de fum, quatre ateses in situ i la propietària de l’immoble, una dona de 75 anys ha sigut traslladada a l’hospital.
El SPEIS va rebre l’avís al voltant de les 16,05 hores, i fins al lloc d’incendi es van desplaçar quatre dotacions amb 18 bombers, així com tres patrulles de la Policia Local, que han coordinat els talls del carrer i atés l’emergència. La Policia ha acordonat la zona de pàrquing a la seua arribada, i desallotjat a les persones de la cinquena i sisena planta, quedant la resta de veïns confinats en els seus habitatges.
Segons el SPEIS els bombers a la seua arribada observen com salen les flames i una densa columna de fum d’un quart pis de l’immoble, en un edifici de quinze plantes, l’incendi ja estava avançat i afectava també les plantes cinquena i sisena per l’exterior. La propietària de l’immoble es trobava a baix i havia sigut auxiliada pels veïns.
Els bombers en una primera intervenció ataquen l’incendi amb dos equips amb columna seca, per l’exterior desplegant el vehicle escala fins a l’habitatge per a baixar l’elevada càrrega tèrmica d’aquest, i per l’interior, amb diverses línies d’aigua amb un altre equip de bombers directament sobre les flames.
El focus principal de l’incendi estava localitzat en el dormitori i s’ha propagat ràpidament per tot l’habitatge quedant molt afectada per les flames a causa de l’alta càrrega tèrmica d’aquest, i també s’ha vist afectada la façana per l’exterior dels pisos cinqué i sisé.
Així mateix destacar que el SPEIS ha intervingut amb celeritat per a aconseguir controlar l’incendi i les labors d’extinció han durat més de dues hores. L’incendi s’ha originat per causes que s’investiguen i l’habitatge ha quedat precintada per la Policia Local i totalment calcinada. Una vegada extingit els bombers han treballat en les tasques de sanejament de façana, i en la ventilació amb els grups de pressió positiva.
El foc es va declarar per motius que es desconeixen, i per la propagació de les flames per l’exterior ha afectat també la façana de dos habitatges
Un total de cinc persones ateses pels efectius sanitaris intoxicats per inhalació de fum.
Els efectius Sanitaris han atés cinc persones intoxicats per inhalació de fum, quatre d’elles in situ sense que fora necessari el trasllat a l’hospital, i la propietària de l’habitatge una dona de 75 anys ha sigut trasllada a un centre hospitalari.

COMPARTIR