Quatre ferits per inhalació de fum en dos incendis a Alacant

6358

La Regidoria de Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant informa que els bombers del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament d’Alacant (*SPEIS), s’han desplaçat aquesta vesprada a dos incendis per a extingir-los. Tots dos focs, s’han iniciat en les campanes extractores de la cuina de dos habitatges, situades al carrer Mèdic Pascual Pérez i en la Plaça d’Amèrica, on van resultar ferides lleu per inhalació de fum quatre persones, que van ser ateses pels efectius sanitaris.

El *SPEIS va rebre paral·lelament dos avisos aquesta vesprada al voltant de 19 hores, al primer incendi del centre d’Alacant en Mèdic Pascual Pérez es van desplaçar dues dotacions amb els sis efectius, i dues patrulles de Policia Local que van tallar els accessos, i van abalisar la zona per a evitar el seu pas, coordinant l’emergència.

Els bombers a la seua arribada van accedir a l’habitatge que es trobava buida, les dues inquilines estaven eixint de l’edifici després d’intentar apagar l’incendi, on van inhalar fum i van resultar intoxicades.

El focus del foc estava localitzat en la cuina i s’havia iniciat en la campana. Un dels comandaments de bombers en una primera intervenció va utilitzar un extintor de diòxid de carboni (CO₂) per a controlar el foc amb celeritat, i posteriorment va ser extingit amb diverses línies d’aigua. Les tasques d’extinció es van allargar més d’una hora i la cuina ha quedat totalment afectada.

Foc en la Plaça de Ámerica.
Paral·lelament, es desplaçava una altra eixida del *SPEIS, formada per dues dotacions i huit bombers i Policia Local. L’incendi de la Plaça d’Amèrica, també es va iniciar en la cuina de l’habitatge, i a l’arribada dels efectius de bombers ja es trobava controlat, ja que els propietaris l’havien extingit.

Els bombers van finalitzar les tasques d’extinció, i van realitzar la ventilació de l’habitatge afectat amb els grups de pressió positiva. En aquest incendi van resultar ferides lleus altres dues persones per inhalació de fum quan van intentar apagar-ho, i van ser ateses pels efectius sanitaris.

COMPARTIR