La Unitat Canina de bombers del SPEIS localitza amb vida a una dona de 70 anys desapareguda a Alacant

887

La regidoria de Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant, dirigida per l’edil José Ramón González, ha informat que aquest matí la Unitat Canina del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de l’Ajuntament d’Alacant (SPEIS(, ha aconseguit localitzar amb vida a una dona de 70 anys amb alzheimer, que es trobava en parador ignorat segons va denunciar la seua família des del 10 de desembre .
Des de les deu del matí es va activar el dispositiu de cerca amb deu bombers en el qual van participar la Unitat Canina, la Unitat de Mitjans Aeris no Tripulats –*UMANT- i la Unitat especialitzada de Cerca i Rescat en Estructures Col·lapsades, BREC del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de l’Ajuntament d’Alacant –SPEIS-, juntament amb voluntaris de Grup d’Especialistes de Rescat Caní -GERCA-.
Segons fonts del SPEIS el ca Piba juntament amb el bomber del SPEIS, Narcís Ayuso, trobaven a la dona desapareguda en una zona de camp, a les 11,30 hores, que estava a una distància d’un quilòmetre d’on va desaparéixer en el complex de *Vistahermosa.
L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, i el regidor de Seguretat, José Ramón González, han felicitat hui els cossos de seguretat per l’excel·lent treball que han realitzat al costat dels voluntaris que han participat en l’operatiu de cerca, i especialment als bombers del SPEIS que han demostrat la gran professionalitat i el nivell amb el qual compten les unitats especialitzades com la Canina, UMANT i la BREC amb les quals han aconseguit localitzar ràpidament amb vida a la persona desapareguda.
Els grups de cerca de bombers es van dividir en diferents equips i van realitzar batudes pels voltants del complex de Vistahermosa, i les zones campes juntament amb els gossos de la Unitat Canina i els mitjans aeris dels Drons del SPEIS.
Així mateix es va establir un Lloc de Comandament Avançat, on es va situar el control dels mitjans de Drons de la Unitat de Mitjans Aeris no Tripulats UMANT, i els comandaments de bombers i Policia Nacional. Les tasques de cerca i la investigació les ha dirigides el Cos de la Policia Nacional a Alacant.

COMPARTIR