La Policia Municipal d’Alacant evita el macrobotelló de la Santa Faç i vigila als jovens

1245

La regidoria de Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant, dirigida per l’edil socialista Fernando Marcos, ha informat que amb el dispositiu de seguretat organitzat durant la Romeria de la Santa Faç 2018, la Policia Local d’Alacant ha aconseguit evitar un macrobotelló i que es reuniren allí milers de menors bevent i previndre així el consum d’alcohol en la platja de Sant Joan.

Amb este dispositiu policial els 280 agents que han estat distribuïts durant tot el dia amb 15 controls fixos i 30 mòbils han aconseguit intervindre 789 botelles d’alcohol obert que s’han destruït i decomissar 100 litres tancats per a previndre que els menors arribaren als entorns de les platges amb alcohol per a celebrar el macrobotelló que durant els últims anys s’organitzava pels jóvens.

Durant tot el dia els agents han alçat 250 actes d’intervenció i denúncia per consum d’alcohol en la via pública, que comporten una sanció econòmica de 90 euros cada una, i la Policia Local ha detingut en l’Avinguda de Niça a tres persones per un presumpte delicte de robatori amb força de dispositius mòbils.

“Hui la Policia Local ha actuat per primera vegada en Santa Faç realitzant una labor excel·lent amb una doble funció per un costat preventiva, ja que amb la presència constant i els controls s’evita que es munten macrobotellons en la platja requisant centenars de litres d’alcohol i evitant que menors consumisquen, la circulació de carros i que s’haja d’atendre a moltes persones per intoxicacions, i per un altre costat punitives sancionant el consum d’alcohol en la via pública” ha explicat Fernando Marcos.

L’edil socialista de Seguretat s’ha mostrat molt satisfet dels resultats obtinguts, ha felicitat a tots els efectius policials que han fet possible hui una Santa Faç 'muy diferent, sense carros i amb un ambient festiu propi d’una romeria i sense macrobotelló de 20.000 persones en la platja de Sant Juan', destacant que s’ha donat un gran pas avant i estem molt orgullosos de l’èxit d’este dispositiu i ha agraït també la labor desenrotllada per la Plataforma 0,0.

A més Marcos ha subratllat que ha rebut hui felicitacions de diferents associacions de veïns, entitats i col·lectius de la ciutat que li han donat l’enhorabona pel dispositiu desplegat de seguretat i per aconseguir controlar el consum d’alcohol manifestant-li que s’ha notat el canvi en esta Santa Faç.

Així mateix s’han intervingut 9 carros dels supermercats que han sigut retirats pel camió habilitat durant tot el dia per huit supermercats perquè foren retirats de l’entorn de la pelegrina, la platja i el Monestir de la Santa Faç.

Per la seua banda Agrupació de voluntaris de Protecció Civil i els servicis mèdics han atés a un total de 47 persones en el Centre de Coordinació d’Emergències, la Carpa Hospital i en els diferents punts d’assistència del recorregut, i s’ha traslladat a dos persones, una dona de 65 anys ha caigut i colpejat el cap, un baró de 70 anys en la pelegrina q ha caigut amb tall en cama.

Les atencions sanitàries en la romeria han sigut en la seua gran majoria lleus per talls i torcements, caigudes en la calçada, colps, contusions, marejos de persones majors, reaccions al·lèrgiques, així com talls i llagues en els peus per realitzar la pelegrina amb calçat no adequat o descalços. A més s’han atés quatre persones amb intoxicacions etíliques amb un trasllat a un centre hospitalari.

Per a garantir la seguretat dels centenars de pelegrins s’ha instal·lat un Centre de Coordinació d’emergències als voltants del caseriu i dos carpes hospital, amb metges i efectius sanitaris, un Post de Comandament Avançat, i s’ha dissenyat un ampli Pla d’emergències per ser un esdeveniment especial on està prevista una gran afluència de milers de persones.

A més enguany s’ha organitzat un dispositiu especial per a evitar que es consumisca alcohol i per això s’ha reforçat amb més policies que s’han encarregat de controlar els accessos a la Romeria. “Totes les mesures que hem adoptat enguany han sigut molt positives i treballarem amb la Plataforma 0,0 i tots els col·lectius que ens hem implicat para durant tot l’any continuar reduint el consum d’alcohol entre els jóvens”, va assenyalar Marcos qui al seu torn va assenyalar que des de hui comencem ja a preparar la nova romeria 2019 per a donar més alternatives d’oci als jóvens.

Dispositiu de Protecció Civil.

El dispositiu de Protecció Civil ha comptat amb dos carpes Hospital d’atenció primària, amb un metge de la Conselleria de Sanitat de l’Hospital de Sant Joan, i han estat situades una en l’accés caseriu junt amb el Centre de coordinació d’Emergències, i una altra en l’accés a la Llar provincial, i han comptat amb sis ambulàncies i les seues tripulacions situades en la Plaça de l’Ajuntament – Av. Denia/Avda. Albufereta – Paraeta – Accés a Llar provincial – i pròximes al Caserio.

El regidor de Seguretat va agrair el gran treball sanitari que han desenrotllat hui els més de 170 voluntaris en el dispositiu de Protecció Civil de Santa Faç, i va posar en valor la seua labor “totalmente altruista i voluntaria” recordant que el dispositiu continuarà demà divendres, el dissabte i diumenge, que Protecció Civil habilita unes dependències amb 30 voluntaris, ambulàncies i vehicles per a rebre els pelegrins que vénen durant el cap de setmana.

En el dispositiu col·laboren també voluntaris de tota la província i la Comunitat Valenciana: Torrevieja, Petrer, Elx, Novelda, Moncada, Mutxamel, Aspe, Bocairent, Oliva, Burjassot, Benijófar i Elda. I al seu torn participen al llarg del recorregut 5 equips de 22 voluntaris de Creu Roja amb 5 ambulàncies i 4 DESA – Desfibril·ladors-.

COMPARTIR