Homenatje al “esmorçaret” valencià a Madrid Fusion

2272

La Fundació Visit València reivindica en la fira Madrid Fusió 2020 el tradicional «esmorzaret» com a element gastronòmic i cultural representatiu de València, que se suma a la paella «com un altre dels tresors d’una gastronomia mundialment coneguda». Aquest matí el «esmorzaret» ha sigut el protagonista en l’estand de la Comunitat Valenciana, amb una degustació a càrrec d’Enrique Medina, del Restaurant Apicius de València.

El Regidor de Turisme i president de Visit València, Emiliano García Domene, ha reivindicat “un costum típicament valencià, ritual quotidià a la ciutat de gran valor gastronòmic i cultural”, en este homenatge a l’esmorzar popular valencià. L’edil també ha ressaltat la importància de participar en Madrid Fusió “per a donar visibilitat a un element de culte com el esmorzaret entre els professionals nacionals i internacionals del sector que visiten la fira”.

El «esmorzaret» té un origen humil associat a l’horta, com la paella o altres plats mediterranis. El descans que els agricultors feien a mitjan matí per a prendre un «tentempié» ha arrelat en la societat valenciana com un tret identitari diferenciador que Visit València vol donar a conèixer al visitant. El típic «esmorzaret» se serveix entre les 9 i les 12 hores en la majoria de bars de València i inclou un entrepà, acompanyat de cacaus, olives o tramussos, beguda i cafè.

Visit València ha promocionat les bondats de la gastronomia de València a partir d’este costum popular que sintetitza el

COMPARTIR